Η «ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΟΙΝΟΝ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ

Δείτε τί αναφέρει η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης

Με αφορμή την επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης μας από τον τουρκικό ζυγό το 1881, αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης “Λαρισαίων Κοινόν” εναπόθεσε ένα κλαδί ελιάς στην προτομή του στρατηγού – απελευθερωτή της Λάρισας Σκαρλάτου Σούτσου, η οποία βρίσκεται στο τέρμα της ομώνυμης οδού, στο μικρό πάρκο στη διασταύρωση με την Ανθ.Γαζή.

Η απελευθέρωση δεν μας χαρίστηκε αλλά χρειάστηκαν αγώνες και ποταμούς αίματος, γιατί προηγήθηκαν οι επαναστάσεις του 1854 και του 1878 που άνοιξαν το δρόμο για την Απελευθέρωση της περιοχής της Λάρισας αλλά και της ευρύτερης Θεσσαλίας.

Η “Λαρισαίων Κοινόν” προτείνει και θα το θέσει και στο επόμενο Δ.Σ. να υπάρχει θεματική εβδομάδα «Απελευθέρωσης» στις αρχές Σεπτεμβρίου κάθε έτους, ώστε να αναδειχθεί η επέτειος και ότι αυτή συμβολίζει: την ανάγκη διαφυλάξεως της εθνικής μνήμης, που είναι απαραίτητη όχι μόνο ως παρελθόν, αλλά και ως προϋπόθεση της δικής μας εθνικής αντιστάσεως έναντι του καθεστωτικού αφελληνισμού, μάρτυρες του οποίου γινόμαστε καθημερινά με τις προσπάθειες οργανωμένων μειοψηφιών, οι οποίες δρουν με στόχο ότι συγκροτεί την κοινή συλλογική ταυτότητα και προέλευση, κυρίως όμως στοχεύει στην αποτροπή διαμόρφωσης εθνικής συνέχειας, προσπαθώντας να αποδομήσουν την πίστη μας στην Ορθοδοξία, στην Ελληνική οικογένεια και στην Εθνική μας Παράδοση.

Η Λάρισα δεν είναι ένα τυχαίο οικιστικό συγκρότημα, ούτε ένα συνονθύλευμα άβουλων υπηκόων, αλλά αντιθέτως είναι μία πόλη με Ταυτότητα, που η Κοινότητά της είναι ενωμένη για να την υπερασπιστεί με σφρίγος και δυναμισμό αλλά και έτοιμη να αναμετρηθεί με τις προκλήσεις των καιρών.

Επιλέξαμε αυτή την επέτειο για να καταθέσουμε την υποψηφιότητα της «Λαρισαίων Κοινόν» για τις Δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, και ζητούμε την ψήφο και την στήριξη ΟΛΩΝ των ελεύθερα σκεπτόμενων δημοτών γιατί είμαστε υπερήφανοι για την πορεία μας και τις αρχές μας και γι’ αυτό διεκδικούμε ξανά την ψήφο των δημοτών του Δήμου Λαρισαίων.

Υ.Γ Διαπιστώθηκε με αγανάκτηση, ότι ο χώρος που φιλοξενείται η προτομή δεν περιποιεί τιμή για την απερχόμενη δημοτική, αρχή Καλογιάννη, καθώς παρόλο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης είναι εμφανή τα σημάδια εγκατάλειψης και η έλλειψη φροντίδας καθώς και η έλλειψη κάθε σήμανσης ή πινακίδας που να αναφέρεται στο γεγονός… Συγχαίρουμε την κίνηση «Λάρισα η πόλη μου» που προχώρησε σε καθαρισμό της προτομής, ως ελάχιστη τιμή στον απελευθερωτή της Λάρισας..

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ