ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΜΑΜΑΚΟ Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Δείτε τη δήλωσή του για τις Δημοτικές Εκλογές του Οκτωβρίου

Πριν από περίπου ένα χρόνο μια ομάδα Λαρισαίων με ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της γενέτειρας πόλης και διάθεση ουσιαστικής δράσης και διεκδίκησης, συστήσαμε με πρωτοβουλία μου, την κίνηση «Ισχυρή Λάρισα».

Έκτοτε έχοντας την απόλυτη πεποίθηση ότι η πόλη μας έχει άμεση ανάγκη επαναπροσδιορισμού της ταυτότητας της, παρακολουθούμε την πορεία της και καταγράφουμε πάντα με ειλικρινή και θετική διάθεση την εξέλιξη της που δυστυχώς εδώ και καιρό είναι απογοητευτική !

Η Λάρισα τα τελευταία χρόνια παραμένει στάσιμη έχοντας απωλέσει σημαντικά προνόμια που της έδιναν κύρος και δυναμική. Δυστυχώς η σημερινή Δημοτική αρχή απλά διεκπεραιώνει τα τρέχοντα και δείχνει να εξαντλεί το όραμα και τη δράση της στην εφαρμογή του σχεδίου ΒΑΑ, το οποίο όμως υλοποιείται δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα από όσα καλείται να λύσει και δεν ενσωματώνει την απαραίτητη αρχή της αστικής αρμονίας. Η Λάρισα λειτουργεί πλέον άναρχα με μεγάλες δυσκολίες στην καθημερινότητα των πολιτών, χωρίς σημαντικά έργα, χωρίς πλάνο διεκδικήσεων, χωρίς σύγχρονη ταυτότητα και πάνω απ’ όλα χωρίς προοπτική.

Στην σημερινή Ευρωπαϊκή πραγματικότητα οι Δήμοι οργανώνονται, συμμετέχουν και διεκδικούν παντού με κατεύθυνση, σχέδιο, γνώση, και κοστολογημένες προτάσεις χωρίς να χάνουν στιγμή ! Οι πολίτες έχουν απαιτήσεις και δεν ανέχονται λάθη, καθυστερήσεις, κακοτεχνίες και ήττες.

Μ’ αυτά τα δεδομένα πιστεύουμε ότι η σημερινή Δημοτική αρχή, έχοντας συμπληρώσει πολυετή παρουσία στη διοίκηση της πόλης δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις. Ολοκλήρωσε το έργο της, έγραψε την ιστορία της.

Η Λάρισα χρειάζεται ένα νέο σχέδιο ανάπτυξης, χρειάζεται νέα αντίληψη για την τοπική αυτοδιοίκηση, χρειάζεται έξυπνες ιδέες, χρειάζεται βραχείς χρόνους μετατροπής των αποφάσεων σε έργα, χρειάζεται επανεκκίνηση ουσίας !
Την προοπτική αυτή που τόσο ανάγκη έχει η Λάρισα σήμερα, πιστεύουμε ότι δίνει η πρόταση δημαρχίας του Θανάση Μαμάκου, με τον οποίο αποφασίσαμε να συνεργαστούμε ενεργά και να στηρίξουμε ολοκληρωμένα ώστε η πρόταση του να υλοποιηθεί αποδοτικά, με απτό αποτέλεσμα για την πόλη μας.

Σε αυτόν τον αγώνα θα συμμετέχουμε όλοι ώστε να δώσουμε στη Λάρισα μας σύντομα τη θέση που της αξίζει !
Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ