ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΑΡΙΣΗΣ & ΤΥΡΝΑΒΟΥ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ, Θ. ΜΑΜΑΚΟΣ

Συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης & Τυρνάβου, κ.κ.Ιερώνυμο είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος, εγκαινιάζοντας τον κύκλο επαφών του με τις αρχές της Λάρισας, ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ανάγκη για τη λειτουργία περισσότερων ναών, ιδίως στις κεντρικές περιοχές της Λάρισας, αλλά και στην πορεία για την αποκατάσταση των βυζαντινών ναών-μνημείων που επλήγησαν από τον σεισμό του Μαρτίου 2021, στην ευρύτερη περιοχή του νομού Λάρισας.
Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, αλλά και η ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης στη Λάρισα είναι ζητήματα που απασχολούν και την Μητρόπολη Λαρίσης & Τυρνάβου, με τον κ.κ.Ιερώνυμο να αναζητά λύσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση και ενεργειακή θωράκιση στους ναούς της πόλης, ώστε και τα κόστη λειτουργίας να μειωθούν, αλλά και οι ναοί να μπορούν να λειτουργούν ως «καταφύγιο» για τους πολίτες, σε συνθήκες καύσωνα ή υπερβολικού ψύχους.
Από την πλευρά του ο κ.Μαμάκος είπε πως θα σταθεί αρωγός στα αιτήματα της Μητρόπολης Λαρίσης & Τυρνάβου, ιδίως αναφορικά με την ενεργειακή αναβάθμιση/θωράκιση των ναών, καθώς το ζήτημα των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής βρίσκεται πολύ ψηλά στην προγραμματική ατζέντα της «Λάρισας που μας αξίζει!», με τη δημιουργία της Αντιδημαρχίας Κλιματικής Αλλαγής/Αστικής Ανθεκτικότητας.
«Είναι σημαντικό να βλέπουμε νέους ανθρώπους να προχωρούν στην πόλη», σημείωσε ο κ.κ. Ιερώνυμος, με τον υποψήφιο δήμαρχο να ζητά και να λαμβάνει την ευλογία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ