ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

 Αίτημα του Εργατικού Κέντρου για την ασφάλεια των εργαζομένων και των οικογενειών τους

Η πόλη βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη και παρόλα αυτά η παραγωγική δραστηριότητα συνεχίζεται για να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ για το μεγάλο κεφάλαιο.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας καταγγέλλει αυτή την απαράδεκτη κατάσταση και απαιτεί άμεσα να σταματήσουν οι εργασίες στις επιχειρήσεις στις περιοχές αυξημένου κινδύνου , να απομακρυνθούν με ασφάλεια όλοι οι εργαζόμενοι, ώστε να μπορέσουν οι συνάδελφοι τις να μεταβούν όπου κρίνει ο καθένας τις απαραίτητο, είτε για να μεταφέρουν συγγενείς είτε για οποιονδήποτε άλλο σκοπό).

Οι περιοχές που εκκενώνονται στην Λάρισα όλο και πληθαίνουν, με αποτέλεσμα να υπάρχουν εγκλωβισμένα παιδιά, ηλικιωμένοι οι οποίοι θα χρειαστούν άμεση βοήθεια. Υπάρχουν καταγγελίες από συναδέλφους τις πως οι εργοδότες τις παίρνουν τηλέφωνο και τις ζητάνε να μεταβούν στην εργασία τις ακόμα και από περιοχές που οι δρόμοι έχουν κλείσει.

Η κυβέρνηση τις ΝΔ και το Υπουργείο Εργασίας να αναλάβει άμεσα την πολιτική ευθύνη και να αποφασίσει ΤΩΡΑ την παύση των εργασιών!
Απαιτούμε :

 Να εκκενωθούν άμεσα οι επικίνδυνες περιοχές και να μεταφερθούν σε ασφαλή μέρη όλοι οι κάτοικοι των πλημμυρισμένων περιοχών.

 Να εξασφαλιστεί η διαμονή τις, η τροφή, υγειονομική περίθαλψη, η χορήγηση κλινοσκεπασμάτων και ό,τι άλλο χρειάζονται, μέχρι να αντληθούν τα νερά από τις κατοικίες τις. Το ίδιο να εξασφαλιστεί και για τις φοιτητές που διαμένουν στην φοιτητική εστία τις πόλης, η οποία δεν έχει ούτε νερό, ούτε ρεύμα!

 Να επιταχθούν δημόσιες και ιδιωτικές (ξενοδοχεία, κτίρια) δομές για την ασφαλή διαμονή και περίθαλψη του κόσμου για όσο χρειασθεί. Να αξιοποιηθούν τα αστικά ΚΤΕΛ τις πόλης και δημοσία οχήματα για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών.

 Να διευκολυνθούν εδώ και τώρα όλοι οι εργαζόμενοι των οποίων οι περιοχές πλήττονται. Να μην χαθεί κανένα μεροκάματο λόγω απουσίας από την εργασία εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή! Να σταματήσουν οι εργασίες στις επιχειρήσεις στις περιοχές αυξημένου κινδύνου και όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, να απομακρυνθούν με ασφάλεια όλοι οι εργαζόμενοι!

 Άμεσα να παρέμβουν συντονισμένα κυβέρνηση, Περιφέρεια, δήμος, με την κινητοποίηση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών για την απάντληση των νερών από τις πλημμυρισμένες κατοικημένες περιοχές. Να υπάρξει άμεση μέριμνα για την αποκατάσταση τις ηλεκτροδότησης και τις ύδρευσης, σε περιοχές που εντοπίζονται προβλήματα.

 Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα οικονομικής ανακούφισης των κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν, με τη χορήγηση έκτακτου βοηθήματος σε κάθε οικογένεια, να καταγραφούν και να αποκατασταθούν οι ζημιές σε σπίτια, καταστήματα, αυτοκίνητα, να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών, χωρίς προϋποθέσεις. Να ανασταλούν όλα τα χρέη των πληγέντων αυτοαπασχολουμένων και των λαϊκών οικογενειών. Να μην χάσει κανένας εργαζόμενος το μεροκάματο του για τις μέρες που δεν μπόρεσε να πάει στη δουλειά του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ