Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙ’ΑΥΤΟ;

Με δήλωσή της και μετά από τριήμερη περιοδεία σε ολόκληρη τη Θεσσαλία που πραγματοποίησε με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, η Γραμματέας της ΚΟ ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνει τα εξής:

• « Η βιβλική καταστροφή που έχει υποστεί η Θεσσαλία είναι γεγονός. Αυτό που σήμερα προέχει είναι ο απεγκλωβισμός και η φροντίδα των ανθρώπων μας, των ζώων τους, των πραγμάτων τους. Θρηνούμε νεκρούς, χάσαμε περιουσίες, σπίτια, επιχειρήσεις, μηχανήματα, εξοπλισμούς. Τεράστιες είναι οι ζημιές στις υποδομές. Η εικόνα έχει αλλάξει. Δεν είναι η Θεσσαλία που ξέραμε. Αλλού βρίσκονται πλέον τα ποτάμια, αλλού οι δρόμοι , αλλού οι οικισμοί. Οι ευθύνες είναι τεράστιες και θα αναζητηθούν όλες, σε όλα τα επίπεδα και με όλους τους τρόπους.
Καλούμε τον κ Μητσοτάκη σήμερα από τη Λάρισα να ανακοινώσει

• την αναστολή όλων των πλειστηριασμών των πληγέντων

• την αναστολή καταβολής των δόσεων για οφειλές σε ΕΦΚΑ , Εφορία, δάνεια

• τη μη καταβολή διοδίων για τους πολίτες όλης της Θεσσαλίας

• κονδύλια για την άμεση αντικατάσταση της οικοσκευής των πολιτών και ειδών πρώτης ανάγκης για τα σπίτια τους

• αποζημιώσεις βάσει εξατομίκευσης και ειδικού σχεδιασμού για πολίτες και επιχειρήσεις

• χρονοδιάγραμμα για το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της Θεσσαλίας

Όμως, η Κυβέρνηση ΣΗΜΕΡΑ έχει μια μεγάλη και ΚΥΡΊΑΡΧΗ ευθύνη στην οποία καλείται να ανταποκριθεί ΑΜΕΣΑ :

Η Θεσσαλία έχει γεμίσει σε κάθε σημείο της, με ψόφια ζώα, με πετρελαιοκηλίδες, με χημικά και λάδια από μηχανήματα. Εχει μετατραπεί σε μια υγειονομική βόμβα. Η κατάσταση είναι τραγική. Σε πολλές περιοχές η μυρωδιά της σαπίλας κυριαρχεί.

Τα ζώα πρέπει άμεσα να περισυλλεγούν και να αποτεφρωθούν, κάτι που όμως δεν γίνεται αν πρώτα δεν καταγραφεί η απώλεια από τον ΕΛΓΑ. Να αποφασιστεί λοιπόν και να ενισχυθεί σήμερα ο ΕΛΓΑ με προσωπικό από συναφείς υπηρεσίες του υπουργείου και εντός διημέρου να καταγραφούν και να σταλούν για καύση τα ζώα.

Να μεταβούν οι αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες των συναρμόδιων υπουργείων στη Θεσσαλία και να ελέγξουν κάθε περιοχή, κάθε δήμο ξεχωριστά.

Να εντοπίσουν τα ρυπογόνα σημεία και να επέμβουν. Να ελεγχθεί το νερό και να είναι σαφείς οι οδηγίες που θα δοθούν στους πολίτες.

Εγκυμονούνται τεράστιοι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.
Το κράτος, παρά την εμφανή κατάρρευσή του, οφείλει να απαντήσει και να αναλάβει πρωτοβουλίες.

Για όλα τα υπόλοιπα μέτρα, όπως και για τις ευθύνες , τις ολιγωρίες και τις παραλείψεις του κρατικού μηχανισμού που αναπόφευκτα θα πρέπει να αποδοθούν, θα μιλήσουμε εν ευθέτω χρόνω» .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ