Θ. ΜΑΜΑΚΟΣ: ΔΕΣΜΗ ΠΕΝΤΕ ΑΜΕΣΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Σύσκεψη φορέων συγκάλεσε ο υποψήφιος δήμαρχος του δήμου Λαρισαίων

Απαλλαγή δημοτικών τελών για τουλάχιστον 12 μήνες για όλα τα πληγέντα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενίσχυση των κονδυλίων ΤΕΒΑ για προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης τουλάχιστον για τον επόμενο χρόνο, επιδότηση μετακινήσεων με αστικές συγκοινωνίες με κάλυψη της δαπάνης από τον δημοτικό προϋπολογισμό, αλλά και παραχώρηση δημοτικών εκτάσεων για ανέγερση νέων εργατικών κατοικιών (μέσω ΔΥΠΑ) για όσες χαρακτηριστούν κατεδαφιστέες είναι τα άμεσα μέτρα που καταθέτει ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος, για την ανακούφιση των συμπολιτών μας και των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία.

Ο κ.Μαμάκος συγκάλεσε αργά το απόγευμα της Δευτέρας σε σύσκεψη τους εκπροσώπους των φορέων της Λάρισας, προκειμένου να γίνει ένας πρώτος απολογισμός των ζημιών που έχουν υποστεί τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις στα όρια του Δήμου Λαρισαίων αλλά και να συζητηθούν ουσιαστικές λύσεις στα τεράστια προβλήματα που δημιουργήθηκαν.

«Ανέλαβα την πρωτοβουλία να καλέσω, σήμερα, τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της πόλης, για να συζητήσουμε το πώς πρέπει να κινηθούμε, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της καταστροφικής κακοκαιρίας που έπληξε την Λάρισα.

Οι πληγές που άφησε η θεομηνία στην πόλη είναι μεγάλες. Από την πρώτη στιγμή επιλέξαμε τους χαμηλούς τόνους, δεν επενδύσαμε σε λαϊκισμούς και θέσαμε τους εαυτούς μας, τόσο εγώ όσο και οι σύμβουλοι του συνδυασμού, στη διάθεση των αρχών και των συμπολιτών μας, για την αντιμετώπιση της έκρυθμης κατάστασης.

Αυτό που προέχει τώρα -και αυτό είναι το νόημα της σημερινής μου πρωτοβουλίας- είναι να σταθούμε αρωγοί στους συμπολίτες μας που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται και τις επιχειρήσεις τους να αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα.

Άκουσα με μεγάλη προσοχή τις προτάσεις όσων συμμετείχαν στη σύσκεψη και τους ενημέρωσα για τις πρωτοβουλίες που προτίθεμαι να αναλάβω:

• Δημιουργία Μητρώου πληγέντων πολιτών και επιχειρήσεων του Δήμου Λαρισαίων, ώστε να γνωρίζουμε ακριβώς το μέγεθος της καταστροφής.

• Απαλλαγή καταβολής δημοτικών τελών για τουλάχιστον 12 μήνες για όλα τα πληγέντα νοικοκυριά και επιχειρήσεις

• Ενίσχυση των κονδυλίων ΤΕΒΑ για προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης τουλάχιστον για τον επόμενο χρόνο.

• Επιδότηση μετακινήσεων με αστικές συγκοινωνίες για τους συμπολίτες μας στις περιοχές που έχουν πληγεί, με κάλυψη της δαπάνης από τον δημοτικό προϋπολογισμό

• Παραχώρηση δημοτικών εκτάσεων για ανέγερση νέων εργατικών κατοικιών (μέσω ΔΥΠΑ) για όσες χαρακτηριστούν κατεδαφιστέες

Ο κόσμος που πληγώθηκε επιβάλλεται να μας έχει δίπλα του», τονίζει ο κ.Μαμάκος.

Να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Λάρισας, συμμετείχαν ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, ο πρόεδρος του ΤΕΕ-ΚΔΘ, Νίκος Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος του 7ου Περιφερειακού Τμήματος του ΟΕΕ, Ηλίας Κοτσιμπογεώργος, ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ, Γιώργος Ρουπακιάς, ο πρόεδρος του ΕΣΛ, Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ν.Λάρισας, Γιώργος Σακελλαρόπουλος και ο α’ αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Λάρισας, Δημήτρης Παπαλέξης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ