Η Ε.Ε. ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ.

Σχόλιο της Ε.Π. Θεσσαλίας του ΚΚΕ για την επίσκεψη στη Θεσσαλία του Ευρωπαίου Επίτροπου Εργασίας Νικολά Σμιτ

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εργασίας Νικολά Σμιτ, επισκέφτηκε το “συντονιστικό φάντασμα” στη Λάρισα το μεσημέρι της Δευτέρας, μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη . Από εκεί, ισχυρίστηκε προκλητικά ότι, “αυτό λοιπόν που χρειαζόμαστε είναι άμεσα στοχευμένη βοήθεια σε ανθρώπους που τη χρειάζονται και που έχουν πληγεί.

Αυτό συζητήσαμε και ελπίζω πολύ σύντομα αυτή η αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να ενεργοποιηθεί προς όφελος των πολιτών που υποφέρουν.”

“Η δήλωση αυτή από τα χείλια του επιτρόπου είναι προκλητική. Κι αυτό γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι συνένοχος στο έγκλημα, μαζί με την κυβέρνηση και τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές, είναι μέρος του προβλήματος και βασικός υπεύθυνος για τη τραγωδία που βιώνει ο λαός της Θεσσαλίας” , τονίζει σε σχόλιο της η ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ .

Παρακάτω τονίζει ότι, ” η ίδια η ΕΕ μιλάει για εφαρμογή σχεδίων «που δεν συνεπάγονται υπερβολικό κόστος στον τομέα της διαχείρισης των κινδύνων πλημμύρας». Ενώ με απίστευτο κυνισμό λέει: «Είναι οικονομικά αποδοτικότερο να προστατευτούν από την πλημμύρα εκείνοι με τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία (δηλαδή εύπορες οικογένειες ή πολύτιμα εργοστάσια) από το να προστατευτούν εκείνοι που είναι φτωχοί και με πενιχρά περιουσιακά στοιχεία (…) Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αποφάσεις που δεν φαίνονται “δίκαιες”, αλλά η δικαιοσύνη δεν είναι μέρος της ανάλυσης κόστους – οφέλους».

ΑΙΣΧΟΣ! Αυτή είναι η πολιτική της ΕΕ, που οι εκλεκτοί των κυβερνήσεων «πίνουν νερό» στο όνομά της και λένε ψέματα ότι θα μας σώσει!”

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του επιτρόπου περί αλληλεγγύης, σημειώνει: “η δήθεν «αλληλεγγύη » της ΕΕ περιλαμβάνει κονδύλια που έρχονται με όρους και προϋποθέσεις που διασφαλίζουν ότι οι πληγέντες δεν πρόκειται να δουν δεκάρα τσακιστή. Το πιστοποιεί και η ίδια η πείρα των πληγέντων από την προηγούμενη κακοκαιρία του «Ιανού» στην Καρδίτσα, όπως αντίστοιχα των πλημμυροπαθών της Εύβοιας, της Κρήτης, των σεισμοπαθών της Σάμου, των πυρόπληκτων σε όλη την Ελλάδα, με την Κομισιόν να απαντάει «μονότονα» στις απανωτές Ερωτήσεις της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ πως «οι ιδιωτικές ζημιές δεν είναι επιλέξιμες».

Ακόμη και στις ελάχιστες περιπτώσεις που τα ταμεία αυτά «ενεργοποιούνται», δίνουν μόνο ψίχουλα – για τον σεισμό στην Κρήτη το 2021, η αποζημίωση κάλυψε το …0,94% του κόστους της ζημιάς που προκλήθηκε – και με κριτήριο την περιβόητη «αρχή» του κόστους – οφέλους για το αστικό κράτος και το κεφάλαιο.”

Καταλήγοντας η ΕΠ Θεσσαλίας τονίζει: “Ως εδώ με την κοροϊδία! Για τους πληγέντες και συνολικά τον λαό της Θεσσαλίας δεν υπάρχει τίποτε λιγότερο από 100% αποζημιώσεις και άμεση ανακούφιση όλων των πληγέντων, αποφασιστική στήριξη για να ξαναχτίσουν τη ζωή τους από την αρχή σε ασφαλή σπίτια, μαγαζιά, καλλιέργειες, γειτονιές, πόλεις και χωριά, σχεδιασμό και υλοποίηση με κρατική ευθύνη έργων αντιπλημμυρικής, θωράκισης. Αυτά θα τα επιβάλει ο ίδιος ο λαός με την οργάνωση, την αλληλεγγύη και τον αγώνα του! “

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ