ΠΟΙΑ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΒΡΕ ΑΣΧΕΤΟΙ;

Μόνο οι πέτρες δεν γελάνε με αυτά που αποφασίστηκαν σήμερα στην ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των δύο συναρμόδιων υπουργώνΠολιτικής Προστασίας και Παιδείας στην οποία, αφού αποφασίστηκε να μην ανοίξουν μέχρι και την Τετάρτη τα σχολεία, κάποιοι φωστήρες στο υπουργείο Παιδείας, μαζί τους και ο υπουργός κ. Πιερρακάκης εισηγήθηκαν να γίνει τηλεκπαίδευση σε σχολεία.

Το μόνο που δεν μας είπαν όμως είναι πώς θα μπορέσει να γίνει κάτι τέτοιο, όταν ούτε αγιασμός έγινε στα σχολεία, ούτε βιβλία δόθηκαν στα παιδιά, ούτε τα τμήματά τους γνωρίζουν οι μαθητές, και, φυσικά, ούτε πρόγραμμα τους δόθηκε, αφού από την αρχή της χρονιάς μέχρι τώρα τα παιδιά λόγω των προβλημάτων της πλημμύρας δεν πήγαν στα σχολεία τους.

Πέταξαν οι ανεύθυνοι τη λέξη “τηλεκπαίδευση” για να αποποιηθούν κάθε ευθύνη και άφησαν εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές να ψάχνονται και να γελάνε με την ανικανότητά τους.

Εκτός και αν τα έχουν προνοήσει όλα και τους αδικούμε.

Δηλαδή: να κανόνισαν να έχουν οι παπάδες που θα κάνουν τον αγιασμό… webex, τα βιβλία να σταλθούν στα σπίτια των μαθητών με κούριερ, οι καθηγητές να ενημερώσουν τους μαθητές για τα τμήματα στα οποία ανήκουν, για το ωρολόγιο πρόγραμμα και για τους συνδέσμους webex, και με το πρώτο… κουδούνι να ξεκινήσουν τη διδασκαλία.

Και επειδή τίποτα από αυτά δεν ισχύει είναι βέβαιο ότι έχουμε μπροστά μας μία ανακοίνωση μνημείο ανικανότητας και ασχετοσύνης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ