ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΣΙΚΡΙΤΣΗΣ: ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΑΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΛΗΜΜΥΡΙΣΟΥΜΕ

Σοβαρή καταγγελία του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης για ρήγμα στο ανάχωμα στη σμίξη Τιταρήσιου και Πηνειού

Τελικά είναι μόνο για τα μηνύματα της πολιτικής προστασίας, Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δημοτική αρχή, τα οποία λένε περιορίστε τις μετακινήσεις σας ή τρέξτε να σωθείτε.

Οι μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες που συνέβησαν το τελευταίο διάστημα αποτυπώνουν αυτή την εγκληματική πολιτική, την οποία υπηρετούν όλοι αυτοί που δεν δαπανούν για την πρόληψη και ευθύνονται για την τεράστια καταστροφή των κόπων του λαού και του περιβάλλοντος.

Μια τέτοια καταστροφή βίωσαν οι κτηνοτρόφοι, οι γεωργοί και οι μελισσοκόμοι στις γεωργοκτηνοτροφικές περιοχές του Αμπελώνα, του Βρυότοπου, του Μαυρόλιθου, της Ροδιάς, αφού σταβλικές εγκαταστάσεις, ζωοτροφές, ζώα, μελίσσια και γεωργικές εκτάσεις χάθηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες. Οι ευθύνες είναι ξεκάθαρες, αφού τα αντιπλημμυρικά έργα ήταν ανύπαρκτα.

Από αύριο κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με τον ίδιο κίνδυνο, αφού στην γεωργοκτηνοτροφική τοποθεσία «Σμίξη» μεταξύ Ροδιάς και Βρυότοπου καταστράφηκαν από τις τελευταίες πλημμύρες περίπου εκατό μέτρα από το ανάχωμα, στο σημείο που σμίγουν οι ποταμοί Τιταρήσιος και Πηνειός, το οποίο διαχωρίζει τα ποτάμια από τα χωράφια και τις κτηνοτροφικές μονάδες και κάνεις δεν ενδιαφέρθηκε να το αποκαταστήσει έως τώρα.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να αποκατασταθεί άμεσα η ζημιά στο ανάχωμα, ώστε να μην κινδυνεύουν πάλι οι συνάδελφοι μας κτηνοτρόφοι και γεωργοί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ