Η ΠΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Εδώ και τρεις εβδομάδες οι κάτοικοι της Θεσσαλίας βιώνουν εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Η κανονικότητα δεν έχει αποκατασταθεί με τρόπο που θα εξασφάλιζε μια αποδεκτή καθημερινότητα. Την ίδια ώρα οι προβλέψεις για έντονα καιρικά φαινόμενα προκαλούν και πάλι μεγάλη ανησυχία σε περιοχές και ανθρώπους που ήδη δοκιμάζονται.

Το Υπουργείο το οποίο μέχρι χθες διαβεβαίωνε για την κανονική έναρξη της λειτουργίας των σχολείων από αύριο, αποφάσισε σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση για τις επόμενες τρεις ημέρες να προχωρήσει στην υλοποίηση τηλεκπαίδευσης.

Η απόφαση αυτή υλοποιείται στα πλαίσια μετάδοσης ενός μηνύματος αποκατάστασης της κανονικότητας στο πεδίο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Κατανοούμε την εκτίμηση πως υπάρχει σε παιδαγωγικό επίπεδο η ανάγκη τα παιδιά να ξεκινήσουν τη σχολική τους χρονιά.
Υπάρχουν όμως οι προϋποθέσεις;

Έχει αποκατασταθεί η κανονικότητα άραγε στην καθημερινότητα; Έχουν όλοι και όλες οι μαθητές και οι μαθήτριες πρόσβαση στο ψηφιακό σχολείο και τα βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή καθώς προφανώς αύριο δεν θα μοιραστούν βιβλία; Υπήρξε προεργασία σε αυτό το επίπεδο ενημέρωσης από τις αντίστοιχες υπηρεσίες;

Έχουν όλα τα παιδιά και όλοι οι εκπαιδευτικοί πρόσβαση σε υπολογιστές και διαδίκτυο; Ποιος θα είναι ο αριθμός του μαθητικού δυναμικού και του εκπαιδευτικού προσωπικού που θα μείνει εκτός της ηλεκτρονικής τάξης λόγω αδυναμίας; Τι μήνυμα δίνει η Πολιτεία ξανά σε αυτό το επίπεδο;

Η ανάγκη αποκατάστασης της εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι κυρίαρχη, αποτελεί όμως ανάγκη να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν παιδιά που δεν θα παρακολουθήσουν μαθήματα αυτές τις τρεις ημέρες λόγω τεχνικών προβλημάτων. Διαφορετικά οι ανισότητες θα ενισχυθούν με τρόπο υπέρμετρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ