Θ. ΜΑΜΑΚΟΣ: ΈΧΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΛΑΡΙΣΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΛΗ

Επίσκεψη στο Φράιμπουργκ για ενημέρωση, αναφορικά με καλές πρακτικές αντιμετώπισης των προβλημάτων κυκλοφορίας-στάθμευσης στη γερμανική πόλη πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων

Στο πλαίσιο της αναζήτησης καλών πρακτικών για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες ευρωπαϊκές πόλεις, με ανάλογα της Λάρισας χαρακτηριστικά, ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «η Λάρισα που μας αξίζει!» και μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ-ΚΔΘ, Αχιλλέας Κέλλας επισκέφτηκαν την πόλη Φράιμπουργκ (Freiburg) της Γερμανίας.

Η εμπειρία

Στη γερμανική πόλη, που βρίσκεται στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Δημοτικής Αρχής, Γενς Ντίερολφ, τους ενημέρωσε για τον τρόπο με τον οποίο το Φράιμπουργκ αντιμετώπισε το οξύ κυκλοφοριακό πρόβλημα που ταλαιπωρούσε τους πολίτες του, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε το πρόβλημα της έλλειψης θέσεων στάθμευσης -με τη δημιουργία περιφερειακών πάρκινγκ.

Να σημειωθεί ότι το Φράιμπουργκ έχει πληθυσμιακά δεδομένα ανάλογα της Λάρισας (220.000 κατοίκους) και αστική περιοχή κυκλική, η δομή της οποίας προσομοιάζει με αυτή της πόλης μας. Οι εκπρόσωποι του Φράιμπουργκ ξενάγησαν τους Λαρισαίους επισκέπτες αρχικά στον σταθμό του τραμ, του μέσου μαζικής μεταφοράς που συνέβαλε στη μείωση της χρήσης του ΙΧ αυτοκινήτου, σε σημείο που η γερμανική πόλη να σημειώνει τη χαμηλότερη χρήση ΙΧ στη Γερμανία. Στη συνέχεια, ξεναγήθηκαν στο αμαξοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων του δήμου και σε σημεία της πόλης που συμβάλλουν στη διαμόρφωση των συνθηκών ποιότητας ζωής των κατοίκων του Φράιμπουργκ.

Καλές πρακτικές

Η επίσκεψη στο Φράιμπουργκ εντάσσεται στο πλαίσιο υιοθέτησης καλών πρακτικών που καταγράφει η ομάδα που διαμόρφωσε το πρόγραμμα της παράταξης «Η Λάρισα που μας αξίζει!», για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων της Λάρισας όπως το κυκλοφοριακό, η έλλειψη χωρών στάθμευσης, η καθαριότητα και η ενσωμάτωση του Πηνειού ποταμού στη ζωή της πόλης.

«Τα μείζονα προβλήματα της Λάρισας χρειάζεται να αντιμετωπιστούν άμεσα. Στόχος μας είναι να αναζητήσουμε σύγχρονους τρόπους που έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία σε ευρωπαϊκές πόλεις ανάλογου μεγέθους με τη Λάρισα. Στο πλαίσιο αυτό, ομάδες τεχνοκρατών εργάζονται στο πλευρό μας.

Μαζί ταξιδεύουμε στο εξωτερικό ώστε να δανειστούμε την εμπειρία σύγχρονων ευρωπαϊκών πόλεων στην αντιμετώπιση αντίστοιχων προβλημάτων. Η επίσκεψη μας στο Φράιμπουργκ και η ξενάγηση από τη δημοτική αρχή ήταν μια χρήσιμη εμπειρία στην προσπάθεια μας να δώσουμε λύσεις στα απαιτητικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι συμπολίτες μας», σημειώνει ο κ.Μαμάκος, με αφορμή την επίσκεψη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ