Δ. ΚΟΥΡΕΤΑΣ: ΈΚΛΕΙΣΕ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης επισκέφθηκε Αμπελώνα, Τύρναβο και Ελασσόνα

Συνεχίζοντας την προεκλογική του εκστρατεία, ο καθηγητής Δημήτρης Κουρέτας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας σε συναντήσεις που είχε χθες το απόγευμα με κατοίκους στις πόλεις του Αμπελώνα και του Τυρνάβου τόνισε:

«H περίοδος Αγοραστού κλείνει. Μια περίοδος που άφησε ανοχύρωτη τη Θεσσαλία και βρισκόμαστε μπροστά σε μια ανυπολόγιστη καταστροφή. Ζητάω από όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από πολιτικές προτιμήσεις να μας εμπιστευθούν, για να εργαστούμε όλοι μαζί για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας.

Κεντρική κυβέρνηση και κρατικές Υπηρεσίες, Περιφέρεια Θεσσαλίας και δημοτικές αρχές, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και συλλογικότητες της κοινωνίας των πολιτών, πρέπει άμεσα να εργαστούμε κάτω από ένα νέο θεσμικό πλαίσιο σχεδιασμού και οργάνωσης, για να στηρίξουμε τους πληγέντες κατοίκους και να ανατάξουμε τον παραγωγικό ιστό.

Τα σπίτια των πληγέντων χρειάζεται να αποκατασταθούν άμεσα πέρα από τις χρονοβόρες και ατελέσφορες διαδικασίες που ακολουθούμε σήμερα. Εμπιστευθείτε μας για να σώσουμε την Θεσσαλία, το κοινό μας σπίτι από τα ακραία καιρικά και πολιτικά φαινόμενα που ζούμε.»

Στην Ελασσόνα

Το πρωί της Τετάρτης, 27/09, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας επισκέφθηκε την Ελασσόνα.
Δεν θα μπορούσε, παρά να επισκεφτεί τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελασσόνας κκ Χαρίτωνα, με τον οποίο αναπτύχθηκε όπως ήταν αναμενόμενο μια άκρως εποικοδομητική κουβέντα.

Ο κ. Κουρέτας, μαζί με υποψηφίους της παράταξής του επισκέφτηκε τη λαϊκή αγορά της πόλης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με παραγωγούς, καταναλωτές και πολλούς φίλους, που έσπευσαν να τον συναντήσουν. Ο κόσμος υπήρξε μαζί του εκδηλωτικός, με πολλούς να θέλουν να πληροφορηθούν λεπτομέρειες του προγράμματός του, προσβλέποντας σε αυτόν τις λύσεις για την επόμενη μέρα της Θεσσαλίας.

Ο κ. Κουρέτας υπογράμμισε την εγκατάλειψη που γνωρίζει η ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας τα τελευταία 13 χρόνια επί Αγοραστού, αφού διακηρυγμένα έργα παραμένουν στα χαρτιά, όπως λχ η Παράκαμψης της Ελασσόνας και η διαπλάτυνση της εθνικής οδού Ελασσόνας – Κοζάνης! «Ακόμη να δοθούν λύσεις στον γεωγραφικό απεγκλωβισμό μέσω των αναγκαίων μεταφορικών αξόνων, που θα υπηρετούσαν την άρση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων» σχολίασε ο κ. Κουρέτας! «Οι παλιότεροι θυμούνται ίσως και εκείνες τις δεσμεύσεις για το περιβόητο Φράγμα Αγιονερίου», συνέχισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης για να σχολιάσει αμέσως μετά ότι «δεν έχει φιλοτεχνηθεί μια έστω πρώτη πινελιά που αφορά στην Αξιοποίηση του μυθικού ορεινού όγκου του Ολύμπου, παρά την παγκόσμια ακτινοβολία, την διαχρονία και την αναγνωρισιμότητα που εκπέμπει!»

Στη συνέχεια ο κ. Κουρέτας επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Ελασσόνας, όπου είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με το προσωπικό για θέματα που αφορούν τους ίδιους και το Κέντρο Υγείας.

Στην πλατεία της Ελασσόνας όπου μετέβη αμέσως μετά, θερμή ήταν η υποδοχή που του επιφυλάχθηκε. Ήταν μάλιστα τόσο θετικό το κλίμα και τόσο ενδιαφέρουσες οι συζητήσεις με τον κόσμο, ώστε ο κ. Κουρέτας δεσμεύτηκε να μεταβεί εκ νέου την Ελασσόνα, να επισκεφτεί καταστήματα της πόλης και να ολοκληρώσει συναντήσεις με φορείς με τους οποίους δεν πρόλαβε να ανταλλάξει χρήσιμες απόψεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ