ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ Π.Δ.ΕΚΠ/ΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Β. ΖΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Αγιασμός τελέστηκε σήμερα στο Δημοτικό Σχολείο Φαλάνης και στο ΕΝ.ΕΕΓΥ.Λ. Λάρισας (Γιάννουλη) παρουσία της Περιφερειακής Διευθύντριας, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό στους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς της Θεσσαλίας, για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

« Αγαπημένα μας παιδιά, αξιότιμοι γονείς και εκπαιδευτικοί,
Χτύπησε επιτέλους φέτος το πρώτο κουδούνι στη Θεσσαλία, μετά τα ακραία καιρικά και πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή μας αλλά, δυστυχώς, όχι για όλους τους μαθητές μας. Η χθεσινή καταρρακτώδης βροχή και πλημμύρα δεν επέτρεψε σήμερα τη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Δεν βρίσκονται σήμερα στα σχολεία τους οι μαθητές ολόκληρης της ΠΕ Μαγνησίας, του Δήμου Παλαμά, του Δήμου Κιλελέρ, του Δήμου Αγιάς, του Δήμου Φαρσάλων και των Αμπελίων του Δήμου Μετεώρων.

Μετά την αναβολή έναρξης των μαθημάτων, που επιβλήθηκε λόγω των απρόβλεπτων καιρικών συνθηκών και με την ευχή οι συμμαθητές μας που ακόμη βιώνουν δύσκολες στιγμές, να επιστρέψουν γρήγορα και με ασφάλεια στο σχολείο τους σας υποδεχόμαστε, κατανοώντας την αδημονία της επανασύνδεσής σας με το σχολικό περιβάλλον, τους συμμαθητές και φίλους σας, τους δασκάλους σας.

Το μυαλό μας και η καρδιά μας είναι δίπλα στις οικογένειές των παιδιών και των εκπαιδευτικών που επλήγησαν, για όποια ανάγκη έχει προκύψει σε όλα τα επίπεδα.

Από την πρώτη στιγμή, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, οι κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και όλοι οι συναρμόδιοι φορείς συνεργάστηκαν και συνεργάζονται στενά για την ταχύτερη δυνατή επιστροφή των μαθητριών/μαθητών, δασκάλων και καθηγητών στην κανονικότητα.

Προτεραιότητα του Υπουργείου Παιδείας αυτή την περίοδο των δύο εβδομάδων μη λειτουργίας των σχολείων ήταν τα παιδιά των περιοχών που επλήγησαν, να επιστρέψουν γρήγορα και με ασφάλεια στη ζωή τους και στον φυσικό τους χώρο, που είναι το σχολείο, για την έναρξη της νέας χρονιάς.

Στο ταξίδι σας της γνώσης, της δημιουργίας και της συμπερίληψης στεκόμαστε πλάι σας, με ευθύνη, αμέριστο και αδιάκοπο ενδιαφέρον όλοι εμείς, οι δάσκαλοι και οι δασκάλες σας, οι καθηγήτριες και οι καθηγητές σας.

Ευχή και προσδοκία όλων μας είναι η νέα σχολική χρονιά να είναι από δω και πέρα ήρεμη δίχως προβλήματα και δυσκολίες, δημιουργική, αποδοτική, ευχάριστη και πετυχημένη αναλαμβάνοντας ο καθένας μας, μαθητές, στελέχη της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί και γονείς, το δικό του ρόλο για την επίτευξη αυτών των στόχων.

Εύχομαι καλή σχολική χρονιά με δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία για όλους και επιστροφή στην κανονικότητα, με υγεία, αισιόδοξη διάθεση και πνεύμα αλληλεγγύης!

Καλή πρόοδο στις μαθήτριες/τες μας και σε όλους μας!»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ