«EUROPE IS LIVING A CELEBRATION»: ΕΘΝΙΚΗ ΕΤΙΚΕΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Το φετινό σχολικό έτος ξεκίνησε με τη Θεσσαλία να δοκιμάζεται… Η εκπαιδευτική κοινότητα συμπάσχει με τους πληγέντες πλημμυροπαθείς και αγωνία υπάρχει για το μέλλον της περιοχής και όλης της χώρας! Τα παιδιά όμως μας δίνουν ελπίδα! Στα μάτια τους βρίσκουμε το κουράγιο να συνεχίσουμε…

Η ματιά των νέων είναι η κινητήρια δύναμη, η οποία κατά το περασμένο σχολικό έτος ενεργοποίησε μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου Λάρισας στο πλαίσιο του προγράμματος eTwinning “Europe is living a celebration” («Η Ευρώπη γιορτάζει») να εργαστούν με όρεξη και φαντασία!

Τα παιδιά σε συνεργασία με τους Ισπανούς μαθητές του σχολείου“Ies Ingeniero de la Cierva” (υπεύθυνοι καθηγητές Ana Lucas και Antonio Marchal) στην πόλη Μούρθια της Ισπανίας δημιούργησαν έναν γιγάντιο χάρτη – παζλ με χώρες της Ευρώπης. Έμαθαν εθνικούς ύμνους, σημαίες, όρη, θάλασσες, επίσημες γλώσσες, πολιτεύματα και διάσημους ανθρώπους που σχετίζονται με την κάθε χώρα. Αλληλεπίδρασαν και δούλεψαν με ψηφιακά εργαλεία (padlet, mentimeter, kindeo, podcasts) και απόλαυσαν κουίζ και απαντήσεις σε έρευνες, χρησιμοποιώντας φόρμες twinspaceκαι google.

Πενήντα χώρες φτιάχτηκαν στο χέρι και ο τεράστιος χάρτης-παζλ είναι μέρος του καταλόγου της σχολικής βιβλιοθήκης και διαθέσιμος σε όλους στο σχολείο.

Η παρουσίαση του προγράμματος επενδύθηκε μουσικά και πραγματοποιήθηκε με τη μορφή παιχνιδιού σε μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 42ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας που επισκέφτηκαν το Μουσικό Σχολείο τον Μάιο του 2023.

Με πολλή χαρά η οικογένεια του Μουσικού Σχολείου ανακοινώνει ότι το παραπάνω πρόγραμμα eTwinning έλαβε πρόσφατα την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας για το σχολικό έτος 2022-2023.

Συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων γ2΄ και γ3΄ γυμνασίου: Αδάμου Μ., Καρέλας Η., Κατσιμαγκλής Ο., Κουτσιούλη Κ., Κυριτσάκα Α., Λύγδα Ν., Μάκκα Δ., Μάκκας Ν., Μαραγκοζάκη Γ., Μαργαρίτη Γ., Μερτζανίδη Ε., Μερτζανίδη Χ., Μόκας Α., Μορβατίδου Σ., Μπούτλα Ε., Νούλας Γ., Παλάγγα Ε., Παπαλεξανδρή Γ., Παπαλέξη Α., Παπανικολάου Χ., Πλιάτσικα Ε., Πορνάρα Μ., Πράπα Μ., Ραούλη Α., Ριζούλη Κ., Σαμαρίνας Κ., Σοφράς Π., Σπανός Κ., Σπυριδάκη Β., Τάχος Μ., Τέλιος Α., Τζελέτας Ι., Τσαμτσαρίδου Δ., Τσολάκης Α., Τσολάκης Μ., Φατούρα Υ., Φιλίππου Α., Χρυσικού Φ.

Οι καθηγήτριες: Γατσιού Ελένη, Κοσμάνου Βασιλική, Ρήτου Κασσιανή, Τσιούκα Ευαγγελία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ