Κ. ΚΟΛΛΑΤΟΣ: ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ – Ο ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

Ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Συνεργασία για Πορεία Ανάπτυξης», μιλά στο paidis.com μία εβδομάδα πριν τις εκλογές

Ασκώντας κριτική στη σημερινή δημοτική αρχή και παρουσιάζοντας πτυχές του προγράμματός του ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία για Πορεία Ανάπτυξης» στο δήμο Τεμπών και πρώην δήμαρχος Κώστας Κολλάτος, εμφανίζεται αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα καλώντας τους συνδημότες του να στηρίξουν τον ίδιο και τον συνδυασμό, δίνοντας με την ψήφο τους το μήνυμα της επανεκκίνησης, αφού όπως τονίζει, ο δήμος Τεμπών δεν μπορεί να περιμένει:

Συνέντευξη στον Γιάννη Παιδή

-Τι σηματοδοτεί η εκ νέου υποψηφιότητά σας στο δήμο Τεμπών;

Η εκ νέου υποψηφιότητα μου υπήρξε προϊόν διαβούλευσης της δημοτικής παράταξης με φορείς της αυτοδιοίκησης, προσωπικότητες κατά τη διάρκεια της οποίας επιβεβαιώθηκε η συλλογική προσπάθεια Συνεργασίες και Συμμετοχικής διαδικασίας.

Η υποψηφιότητα τόσο η δική μου όσο και όλων των άξιων συνεργατών μου σηματοδοτεί μια γενναία ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ η οποία βασίζεται στο τρίπτυχο ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΑΞΙΕΣ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.

Είναι καιρός να θέσουμε ένα τέλος Σε μία χαμένη τετραετία που δημιούργησε παρά έλυσε προβλήματα και στην θέση τους να βάλουμε ξανά την ΕΛΠΙΔΑ, την στρατηγική, το όραμα και την αποτελεσματικότητα .

Στο επίκεντρο μας ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ο δημότης και η ποιότητα ζωής του ,η αναβάθμιση των υπηρεσιών που επηρεάζουν την καθημερινότητα, η στήριξη, η ενίσχυση, προβολή, ανταγωνιστικότητα όλων των τομέων της παραγωγικής διαδικασίας ,η περαιτέρω ανάπτυξη προς όφελος των Δημοτών και της τοπικής κοινωνίας.

Βέβαια η δημότες μας μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν .
Δεν χρειάζεται να υποσχεθούμε κάτι ,εξάλλου οι υποσχέσεις ανήκουν στο παρελθόν και δεν πείθουν.
Για αυτό μιλάμε για μια γενναία επανεκκίνηση σ’ όλα τα επίπεδα .

-Ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας σε περίπτωση που κερδίσετε το δήμο;

Κεφαλαιώδη ζητήματα που θα απασχολήσουν την νέα δημοτική αρχή την επόμενη μέρα.

α) Αντιμετώπιση ενεργειακού κόστους Με ενεργειακές αναβαθμίσεις κτιρίων , ολοκληρωμένο σύστημα τηλεδιαχείρισης δικτύου
ηλεκτροφωτισμού, έμφαση στις ΑΠΕ ,ώστε μέσω της διαδικασίας net-metering να
εξοικονομηθούν πόροι προς όφελος του Δήμου και των δημοτών μας .

β) Κατασκευή ολοκληρωμένου κόμβου στο ύψος του Πυργετού .

γ) Κατασκευή ενδιάμεσου προαστιακού στην Ιτέα Τεμπών .

δ) Στενή παρακολούθηση της πορείας των Τ.Χ.Σ για την επίλυση του οικιστικού ζητήματος ιδιαίτερα στα παράλια μας .

ε) Έμφαση στην απασχόληση για μείωση της ανεργίας αξιοποιώντας προγράμματα τόσο για δημοτικές όσο και για ιδιωτικές επενδύσεις ,δίδοντας έμπνευση και προοπτική στους άξιους νέους μας .

ζ)Περαιτέρω στήριξη , ενίσχυση προβολή του πρωτογενούς τομέα .

η) Αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος σε συνεργασία με τους επαγγελματίες και φορείς του Δ. Τεμπών .

θ) Ανάδειξη &αξιοποίηση της Κοιλάδας των Τεμπών που περνά δύσκολες ώρες το τελευταίο διάστημα .

-Πώς κρίνεται το έργο της σημερινής δημοτικής αρχής του κ. Μανώλη;

Δυστυχώς διαψεύστηκαν οι προσδοκίες των Δημοτών μας .

Είναι εμφανής η αδυναμία της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής να διαχειριστεί τις κρίσιμες επιλογές του Δήμου.
Απέτυχε στην διαχείριση της καθημερινότητας.

Κυριαρχεί έπαρση, αλαζονεία του Δημάρχου, αυταρχικότητα των αντιδημάρχων, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό μείγμα επικινδυνότητας και αναβλητικότητας.

Μία Δημοτική Αρχή με ανύπαρκτο έργο. Όλα τα έργα που πραγματοποιούνται ανήκουν στον προγραμματισμό της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής (κατασκευή σχολείων ,παιδικών σταθμών, Πνευματικό κέντρο Πυργετού, υπογειώσεις αρδευτικών αγωγών ,παιδικές χαρές ,έργα αποχετευτικά , αναπλάσεων και πολλά αλλά μεγάλα και μικρά) και δυστυχώς δεν έχουν το στοιχειώδες πολιτικό θάρρος να το αναγνωρίσουν.

Επίσης μηδενική παρακαταθήκη μελετών για την επόμενη ημέρα . Γι’ αυτό λέμε ότι χρειάζεται μία γενναία ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ για να προλάβουμε τα ανταγωνιστικά προγράμματα από το ΕΣΠΑ (2024-2029) και το ταμείο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης.

-Εχοντας ήδη διοικήσει το δήμο και έχοντας κάνει την αυτοκριτική σας όλα αυτά τα χρόνια ποια λάθη θα διορθώνατε;

Σίγουρα η άσκηση των καθηκόντων και η διαχείριση των αυτοδιοικητικών πραγμάτων , κρύβει και λάθη και παραλείψεις ,έχοντας κάνει την αυτοκριτική ως Δημοτική Παράταξη όσο και εγώ προσωπικά ,καταλήξαμε στο τι πρέπει να διορθώσουμε στην νέα Δημοτική θητεία .
Θεωρώ πρώτιστο μέλημα μου την βελτίωση της καθημερινότητας και την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας.

Δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα προσπαθήσει να δικαιολογηθεί για την μη επίτευξη στόχων η κάποιον ολιγωριών.

Εξάλλου και λάθη θα γίνουν και παραλείψεις θα προκύψουν, Όταν δραστηριοποιείσαι και ασκείς διοίκηση. Αλάνθαστος παραμένει μόνο αυτός που είναι αφανής και δεν επιχαίρει τομές και παρεμβάσεις. Έχοντας όμως την εμπειρία προηγούμενων ετών διαφυλάσσουμε κάποιες αδιαπραγμάτευτες αρχές και αξίες. Με την διάθεση διόρθωσης κάποιων παραλείψεων και με την συνεργασία όλων των συναδέλφων μπορούμε να πετύχουμε την ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ του Δήμου μας .

Ενδεχομένως να έχω υπερεκτιμήσει η να έχω αδικήσει κάποιους ανθρώπους είτε της αυτοδιοίκησης είτε υπηρεσιακών παραγόντων και εκεί θα υπήρχε η διόρθωση αν μου δινόταν η ευκαιρία διοίκησης του Δ.Τεμπών .

-Θα επιδιώξετε ανοίγματα ή ακόμη και συνεργασίες με πρόσωπα που εκδήλωσαν την πρόθεση να ηγηθούν συνδυασμού στο δήμο;

Ξέρετε η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο κοντινότερος θεσμός με τον δημότη και επομένως χρειάζεται αγαστή συνεργασία όλων για την επίτευξη των στόχων καλής λειτουργίας .
Έχω την τύχη και την τιμή να ηγούμαι σαν ίσος μεταξύ ίσων του συνδυασμού μας «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ »

Στις σκέψεις μας παραμένει αταλάντευτα η απόφαση μας για υπέρβαση -μικροκομματικών και μικροπολιτικών αγκυλώσεων δίδοντας πρωτοβουλία σε όλες τις υγιές δυνάμεις του τόπους μας να εκφραστούν και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις βιώσιμης ανάπτυξης .

Αποτελεί για εμάς κορυφαία πράξη η επιβεβαίωση της συλλογικής προσπάθειας της συνεργασίας και της συμμετοχικής διαδικασίας .
Δημιουργήσαμε μια Δημοτική Παράταξη ένα πολυσυλλεκτικό συνδυασμό με γνώμονα τα αυτοδιοικητικά ζητήματα .

Με βάση τις παραπάνω αρχές σαφώς και θα επιδιώξουμε ανοίγματα με προσωπικότητες και συλλογικότητες αρκεί να υπάρχουν προοπτικές σύγκλισης .

-Απευθυνόμενος στους συνδημότες σας τί θα τους λέγατε;

Διεκδικώ την νέα Δημοτική Αρχή στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.
Κοιτώντας σας στα μάτια και έχοντας νωπές τις μνήμες από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή σας ζητάω να μας κρίνετε να μας συγκρίνετε και να μας ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙΤΕ ξανά .

ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙΤΕ μια νέα Δημοτική Αρχή με ΟΡΑΜΑ -ΕΜΠΕΙΡΙΑ -ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ -ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ και αποτελεσματικότητα .
Δεσμευόμαστε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ του Δ.Τεμπών τόσο σε ζητήματα καθημερινότητας όσο και σε πρωτοβουλίες αναπτυξιακής προοπτικής.

Στο επίκεντρο μας παραμένει ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ο ΔΗΜΟΤΗΣ .

Με αυτές τις δεσμεύσεις εκτίθεμαι στην κρίση σας .

Ζήτω την στήριξη σας για την επόμενη μέρα .

Ο Δήμος Τεμπών δεν μπορεί να περιμένει ….

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ