ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Δημήτρης Τσούμας, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Συμπαράταξης Λαρισαίων

Στα 35 χρόνια της στενής ενασχόλησής μου με τα αυτοδιοικητικά θέματα, πεποίθησή μου ήταν και είναι ότι οι δημοτικές εκλογές αποτελούν ευκαιρία για ένα ουσιαστικό και αποτελεσματικό διάλογο γύρω από το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τον βασικό θεσμό του δημοκρατικού πολιτεύματος που διασφαλίζει στους πολίτες το δικαίωμα να συμμετέχουν ενεργά στη διοίκηση των τοπικών υποθέσεων.

Δεν είναι δυνατόν να σχεδιαστεί και να εναρμονιστεί μια αποτελεσματική πολιτική τοπικής ανάπτυξης χωρίς τη συμβολή και τη συμμετοχή των δημοτών. Η λογική ότι ο πολίτης είναι μόνο για να ασκεί το εκλογικό του καθήκον πρέπει να εκλείψει μαζί με όλη την παρεξηγημένη αντίληψη της ενεργής συμμετοχής.

Είναι επιτακτική η ανάγκη να μιλάμε για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση με ποιοτικά κριτήρια αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας στο εύρος και το είδος των υπηρεσιών που παρέχει. Μια αυτοδιοίκηση λειτουργική, αναπτυξιακή, με υπευθυνότητα απέναντι στον πολίτη και την ποιότητα ζωής του. Μια αυτοδιοίκηση που αναγνωρίζει τους δημότες συνοδοιπόρους και ενεργούς πολίτες καθ’ όλη τη διάρκεια της πενταετίας και όχι μόνο την προεκλογική περίοδο που ζητείται “διακαώς” η ψήφος τους.

Μια αυτοδιοίκηση που βρίσκεται κοντά στον πολίτη με γνώση και υπευθυνότητα έτοιμη να ανταποκριθεί στις ανάγκες μιας σύγχρονης κοινωνίας.

Η Συμπαράσταση Λαρισαίων του Απόστολου Καλογιάννη εδώ και πολλά χρόνια ακολουθεί πιστά και χωρίς παρεκκλίσεις αυτή την πορεία με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του στοχεύοντας ταυτόχρονα στην ορθολογική ανάπτυξη της πόλης μας, με τα αντανακλαστικά της σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσει τις έκτακτες ακραίες καιρικές καταστάσεις όπως συνέβη με τις πρόσφατες πλημμύρες.

Είμαι απολύτως βέβαιος ότι η Συμπαράταξη Λαρισαίων του Απόστολου Καλογιάννη θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των Λαρισαίων οι οποίοι θέλουν την πόλη τους ανθρώπινη, σύγχρονη και ασφαλή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ