ΑΡ.ΠΑ: Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η προεκλογική εκδήλωση – συζήτηση της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία

Η τελευταία τετραετία ήταν μία περίοδος πολλαπλών κρίσεων (οικονομική, περιβαλλοντική, υγειονομική, ανθρωπιστική) καθώς και έντονης φτωχοποίησης ενός συνεχώς αυξανόμενου ποσοστού του πληθυσμού. Οι συγκεκριμένες κρίσεις γεννούν ευκαιρίες για την τόνωση της κερδοφορίας του κεφαλαίου ενώ αντίθετα για τον λαό γεννούν φόβο, τρομοκρατία και δυστυχία.

Τη στιγμή που η αστική τάξη επενδύει στην στρατηγική της ανασυγκρότηση εκμεταλλευόμενη τις εργατικές και λαϊκές μάζες το δικό μας στρατόπεδο θα πρέπει να οργανωθεί για να αναπτύξει εκείνους τους συσχετισμούς δύναμης που θα ανατρέψουν τον υπάρχοντα κοινωνικό σχηματισμό.

Η καταστροφή στην περιοχή της Θεσσαλίας, όπως και οι τραγωδίες στον Έβρο, οι δολοφονίες στην Πύλο και η πρόσφατη δολοφονία στο λιμάνι του Πειραιά, η δολοφονική διαχείριση του κορονοϊού, οι ιδιωτικοποιήσεις, η εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας για τα συμφέροντα του κεφαλαίου έχουν σαν θύματα πρόσφυγες, νέα παιδιά, φτωχούς αγρότες και εργάτες.

Η Αριστερή Παρέμβαση διανύοντας ήδη τη δεύτερη δεκαετία ζωής συμμετέχει με επιτυχία στο περιφερειακό συμβούλιο πρωτοστατώντας στους σημαντικότερους αγώνες που εκδηλώθηκαν στην περιοχή, δίνοντας ώθηση και περιεχόμενο στις κοινωνικές διεκδικήσεις και εκβιάζοντας, ακόμα και με δυσμενείς συσχετισμούς τη δυνατότητα μεγαλύτερων ή μικρότερων νικών, που μπλόκαραν, καθυστέρησαν ή δυσχέραιναν μια σειρά σχεδιασμών της αστικής πολιτικής στην περιοχή.

Με την κατοχύρωση αυτής της φυσιογνωμίας η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία φιλοδοξεί να είναι παρούσα και σε όλες τις μάχες του επόμενου διαστήματος, που η αστική επίθεση θα κλιμακωθεί και θα τεθούν υπό διακύβευση θεμελιώδη δικαιώματα στο επίπεδο των ελευθεριών, της οικονομικής και κοινωνικής επιβίωσης, του φυσικού περιβάλλοντος και των ελεύθερων φυσικών πόρων.

Πλευρά αυτών των μαχών είναι και οι περιφερειακές εκλογές του Οκτώβρη. Μέσα από τους διαρκώς εντεινόμενους ταξικούς περιορισμούς, που προκύπτουν τόσο από τους διαρκώς αντιδραστικότερους εκλογικούς νόμους, αλλά και από τη διαρκώς υποβαθμιζόμενη οικονομική θέση της κοινωνικής πλειοψηφίας, που μετατρέπει τις εκλογές σε «σπορ» για λίγους και πλουσίους, παλεύουμε να δώσουμε και αυτή τη μάχη, χωρίς να θεωρούμε πως οι εκλογικοί συσχετισμοί είναι το παν και μένοντας μακριά από ευκαιριακές συνεργασίες εκλογικού κρετινισμού, που αποθεώνουν τελικά τους θεσμούς της αστικής δημοκρατίας ως το μόνο και το βασικότερο πεδίο κοινωνικής αντιπαράθεσης.

Η φυσιογνωμία των ανθρώπων μας, ανθρώπων του μεροκάματου, της ανεργίας, της επισφάλειας και της πάλης για την καθημερινή επιβίωση, δεν εμπεριέχει χρηματοδοτικές πηγές, αλλά τη συλλογικότητα, που είναι το μοναδικό μέσο υπέρβασης των όποιων δυσκολιών.

Στις περιφερειακές εκλογές του Οκτώβρη η Αριστερή Παρέμβαση συμμετέχει για 4η συνεχόμενη φορά, με πλήρη ψηφοδέλτια σε κάθε νομό και με επικεφαλής τον οικοδόμο Νίκο Ταλαχούπη από τη Λάρισα. Φιλοδοξία μας είναι να διευρύνουμε το αγωνιστικό ρεύμα που πρωτοστάτησε με όρους σύγκρουσης απέναντί στους στρατηγικούς σχεδιασμούς του κεφαλαίου στην περιοχή και να ετοιμάσουμε το έδαφος για τις πολύ κρίσιμες μάχες του ερχόμενου διαστήματος. Είμαστε εκφραστές ενός ρεύματος μαχητικής εργατικής αντιπολίτευσης το οποίο αποδείξαμε με τη δράση μας όλα αυτά τα χρόνια πως μπορεί να πάρει σάρκα και οστά, και να ταράξει τα νερά της αστικής συναίνεσης.

Με αυτό τον τόνο καλούμε το λαό της Θεσσαλίας να μας στηρίξει, όχι για να διαχειριστούμε τη μιζέρια που μας επέβαλαν, αλλά για να τινάξουμε από πάνω μας την τυραννία των επενδυτών, των καταπατητών, των ολιγαρχιών και των κολαούζων των σαλονιών της ελίτ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ