Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες λαού του δήμου της Λάρισας που στήριξαν με την ψήφο τους τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, αναδεικνύοντάς την ξανά 3η δύναμη με 8,92% αυξάνοντας το ποσοστό της από το 2019 που ήταν 6,23%. Σημειώθηκε ακόμη μεγαλύτερη άνοδος σε ψήφους και ποσοστά στις κάλπες του δήμου μας για την Περιφέρεια που υπερδιπλασιάστηκε σε σχέση με το 2019 και έφτασε το 15,24% από 6,99%.

Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα όσες και όσους έκαναν για πρώτη φορά το βήμα και εμπιστεύτηκαν τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, όλες και όλους που έδωσαν τη μάχη στο πλάι μας συμβάλλοντας με κάθε τρόπο στο θετικό αποτέλεσμα. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε όλους εκείνους που συμπορεύτηκαν μέσα από τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” σε δήμο και Περιφέρεια.

Και στην Λάρισα αποτυπώνεται το κύρος του ΚΚΕ που εκφράστηκε στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές και συνεχίστηκε και στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, σταθεροποιώντας ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής και εμπιστοσύνης στις δυνάμεις του ΚΚΕ, στους αγωνιστές και προοδευτικούς ανθρώπους του τόπου μας μέσα σε έναν συνολικό αρνητικό συσχετισμό. Επιβεβαιώνεται ότι μεγαλύτερο κομμάτι του λαού και της νεολαίας αναγνωρίζει το ΚΚΕ ως τη μόνη δύναμη που μπορεί να βάλει εμπόδια στο αντιλαϊκό και εχθρικό κράτος.

Αναγνωρίζουμε και αναλαμβάνουμε τις ακόμη μεγαλύτερες ευθύνες, για να οργανωθεί ο αγώνας ενάντια στη νέα αντιλαϊκή δημοτική αρχή της ΝΔ, που θα υπηρετεί πιστά τις οδηγίες της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της Περιφέρειας όποια και αν εκλεγεί.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας” δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να βγαίνει μπροστά ακόμη πιο αποφασιστικά για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του λαού του δήμου μας, για να διεκδικήσει τη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων, των μικροεπαγγελματιών, των συνταξιούχων, των γυναικών και της νεολαίας. Θα συνεχίσει να βάζει στο επίκεντρο τη ζωή των παιδιών μας, την ασφάλειά τους, τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, την Υγεία και την Παιδεία, την προστασία της λαϊκής κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. Όπως και τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα και υποδομές που πρέπει να γίνουν στην περιοχή μας, ώστε να προστατευθεί η ανθρώπινη ζωή και η λαϊκή περιουσία, να δοθούν άμεσα και στο 100% οι απαραίτητες αποζημιώσεις για να μπορέσει η πόλη να ξανασταθεί στα πόδια της. Επίσης σε πρώτο πλάνο βάζουμε και τα δικαιώματα στην αναψυχή, στον πολιτισμό και στον αθλητισμό, την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων προς όφελός των πολλών απέναντι στα κέρδη των λίγων της πόλης.

Το επόμενο διάστημα δήμοι και Περιφέρειες θα κληθούν να βάλουν πλάτη στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, όπως άλλωστε ζήτησε ο πρωθυπουργός. Είναι σε εξέλιξη τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ που μετατρέπει και την Τοπική Διοίκηση σε ντίλερ για τη στήριξη των μεγαλοεπιχειρηματιών. Είναι το προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2024 που προβλέπει ακόμη μεγαλύτερο οικονομικό στραγγαλισμό των δήμων, θυσιάζει αναγκαία για τον λαό έργα στον βωμό των ματωμένων πλεονασμάτων και του κέρδους.

Αυτή την πολιτική θα υπηρετήσει και η επόμενη δημοτική αρχή της ΝΔ και ο κυβερνητικός δήμαρχος κ. Μαμάκος, μαζί με την περιφερειακή αρχή οποιασδήποτε σύνθεσης και απόχρωσης. Αυτή την πολιτική θα στηρίζουν επί της ουσίας και οι δυνάμεις της απερχόμενης δημοτικής αρχής Καλογιάννη ως ‘’αντιπολίτευση’’, που προέρχονται από την μήτρα του συστήματος και των κομμάτων που το υπηρετούν, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ κ.α.

Απέναντι λοιπόν σε όλους αυτούς και στο κράτος τους, θα υπάρχουν οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” που ο λαός εμπιστεύτηκε τα ψηφοδέλτιά της στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα για μαχητική και ουσιαστική αντιπολίτευση. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις μαζί με το λαό της πόλης ώστε να συμβάλουμε στην ανασυγκρότηση, στη μαχητικότητα και στη μαζικότητα του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Στην υπόθεση αυτή καλούμε να συμμετάσχουν ποικιλοτρόπως όλοι αυτοί που μας στήριξαν.

Στον β’ γύρο των περιφερειακών εκλογών που έχουμε μπροστά μας καλούμε τους ψηφοφόρους της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, αλλά και όλο τον λαό του δήμου μας να μην εμπιστευτεί ούτε τον συνδυασμό του κ. Αγοραστού που στηρίζει η ΝΔ, ούτε του κ. Κουρέτα που στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.α. και να ψηφίσει άκυρο ή λευκό. Όσο και να μάχονται για το ποιος τελικά θα υπερισχύσει, το βέβαιο είναι ότι και οι δύο μαζί θα μάχονται το επόμενο διάστημα για τα επιχειρηματικά συμφέροντα στην περιοχή μας, όπως εξάλλου έκαναν και την προηγούμενη θητεία, υπηρετώντας πιστά την πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ