ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ανακοίνωση της θεματικής Αγροτών της Ν.Ε. Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Έπειτα από 40 μέρες κι αφόρητες πιέσεις διοργανώθηκε, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το επιτελείο της Αθήνας το οποίο αποτελούνταν από τον Υπουργό, τον Υφυπουργό και τους γενικούς γραμματείς του ΥΠΑΑΤ, τον Δ/ντή του ΕΛΓΟ Δήμητρα καθώς και τους υπευθύνους για τις αποζημιώσεις μέσω της αρωγής διοργανώθηκε ανοιχτή συγκέντρωση για την ανακοίνωση των προκαταβολών των αποζημιώσεων των ζημιών της βιβλικής καταστροφής που υπέστη η Θεσσαλία στον πρωτογενή τομέα, οι οποίες, ωστόσο, θα δοθούν μετά από 20 μέρες όπως ανακοινώθηκε.

Βέβαια, για να συμβεί αυτό, θα πρέπει, όπως είπανε, να επανεκλεγεί Περιφερειάρχης αυτός ο «δημιουργικός» κι «ευφυής» άνθρωπος που υφίσταται εδώ και 20 χρόνια.

Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά, γινόμαστε μάρτυρες της «δεξιάς λαίλαπας», η οποία φτάνει σε σημείο, ακόμη και το 2023, να «απειλεί» και κατά τη γνώμη της να νουθετεί τους ψηφοφόρους για το τι θα ψηφίσουν. Μείναμε με ανοιχτό το στόμα, όταν πληροφορηθήκαμε από μέλη και στελέχη μας, οι οποίοι παρευρέθηκαν στις ανοιχτές αυτές συγκεντρώσεις, ότι υπήρξε η «ωμή ομολογία», ότι δηλαδή αν δεν ψηφιστεί ο νυν Περιφερειάρχης θα υπάρξουν καθυστερήσεις ίσως και απώλειες ποσών ενίσχυσης, τα οποία δικαιούνται οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα που υπέστησαν την καταστροφή.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι τα ποσά των αποζημιώσεων είχαν ήδη προαποφασιστεί και το μόνο που ήθελαν στις ανοιχτές αυτές συγκεντρώσεις ήταν να στήσουν ένα «θίασο» ώστε να προωθήσουν το γνωστό και μη εξαιρετέο πρόσωπο για την επανεκλογή του.

Όσον αφορά τις αποζημιώσεις που ανακοινωθήκαν, θεωρούμε ότι είναι στη σωστή βάση, αρκεί βέβαια να τηρηθεί στο ακέραιο, ανεξαρτήτως αποτελέσματος της κάλπης της Κυριακής, να εξοφληθούν οι παραγωγοί και να μη μείνουν μόνο στις προκαταβολές όπως έγινε την περίπτωση του ΙΑΝΟΥ στα Φάρσαλα.

Βεβαία ακόμη περιμένουμε και τι θα συμβεί με τον εξοπλισμό που έχει καταστραφεί-χαθεί από τις συνεχείς καταστροφές των προηγούμενων ημέρων, γιατί χωρίς τη σωστή αποζημίωση του εξοπλισμού δεν θα μπορέσει η γη να καλλιεργηθεί.

Ένα ακόμη ζήτημα για το οποίο περιμένουμε απαντήσεις, και πιο πολύ οι αγρότες των παρακάρλιων χωριών, είναι ποιο τελικά είναι το σχέδιο των «μεγάλων μυαλών» που συγκεντρώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στη Λάρισα ούτως ώστε να απομακρυνθούν τα ύδατα από τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Δυστυχώς, λίγοι έχουμε καταλάβει την φτωχοποίηση που περιμένει τα επόμενα χρόνια την Περιφέρεια της Θεσσαλίας.
Και τέλος αναρωτιόμαστε:

• οι απειλές και ο εκβιασμός είναι οι τρόποι του κ. Αγοραστού και της Κυβέρνησης του 41% της Ν. Δημοκρατίας για να πείσουν τους ψηφοφόρους να ξαναψηφίσουν το ίδιο πρόσωπο;

• οι αποζημιώσεις, δηλαδή, σχετίζονται άμεσα με το πρόσωπο του κ. Περιφερειάρχη;

• Τι ακριβώς επιζητούν με τέτοιο πάθος οι άξιοι της Ν. Δημοκρατίας με την παρουσία του κ. Αγοραστού ξανά στα ηνία της Περιφέρειας;

Απαντούμε, λοιπόν, εμείς το ερώτημα: Είναι πάρα πάρα πολλά τα χρήματα και τα κονδύλια που θα διατεθούν για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας για να αφήσει μια τέτοια «καυτή καρέκλα» ο κ. Αγοραστός και κατ’ επέκταση η Ν. Δημοκρατία.

Έτσι, σαν ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ στηρίζουμε, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, την υποψηφιότητα του καθηγητή κ. Δημήτρη Κουρέτα και καλούμε όλους του δημοκρατικούς και προοδευτικούς ανθρώπους όλων των πολιτικών χώρων της Περιφέρειας Θεσσαλίας να στηρίξουν την υποψηφιότητα αυτή, ώστε να «σπάσει το γκέτο» του κ. Αγοραστού, που το μόνο που κατάφερε τόσα χρόνια είναι να χαθούνε κονδύλια και να μην πραγματοποιηθούν τα έργα για την προστασία των πολίτων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ