Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ Η ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ

Σε άμεση παρέμβαση, με κατάθεση ερώτησης προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, προχώρησε η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, μετά τις ευθείες προσπάθειες κυβερνητικής παρέμβασης στα αυτοδιοικητικά πράγματα της Θεσσαλίας του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λ. Αυγενάκη που ήρθε στη Λάρισα και επιχείρησε να χειραγωγήσει τη βούληση των εκλογέων υπέρ του υποστηριζόμενου από τη ΝΔ Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού.

Όπως επισημαίνει στην ερώτησή της στον Πρωθυπουργό η βουλευτής Λάρισας:

«Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν τα εκβιαστικά και αντι-θεσμικά διλήμματα που θέτουν στους πολίτες κυβερνητικά και άλλα στελέχη της ΝΔ, για την στήριξη ‘’γαλάζιων’’ υποψηφίων στην αυτοδιοίκηση, ενόψει και του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, με εξόφθαλμες παρεμβάσεις, κατά παράβαση κάθε δεοντολογίας που θα διασφάλιζε την αυτονομία της Αυτοδιοίκησης από την κεντρική διοίκηση.

Σε συνέχεια άλλων κυβερνητικών παρεμβάσεων, ίδιου τύπου, μόλις εχθές το απόγευμα (11 Οκτωβρίου), από τη Λάρισα όπου παραβρέθηκε προκειμένου να εξειδικεύσει τα μέτρα στήριξης στους πληγέντες παραγωγούς του θεσσαλικού κάμπου που καταστράφηκαν ολοσχερώς , βλέποντας την παραγωγή τους να εξαφανίζεται κάτω από τα νερά και τη λάσπη των κακοκαιριών Daniel και Elias, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Λευτέρης Αυγενάκης δήλωνε πως εννοείται ότι ‘’το αποτέλεσμα της κάλπης είναι ευνόητο πως είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταχύτητα και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων (των αποζημιώσεων) που μόλις εξαγγείλαμε’’, με τον ίδιο τον υποψήφιο Περιφερειάρχη της ΝΔ να αναδημοσιεύει τη δήλωση αυτούσια και στα δικά του μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

Κατόπιν τούτων και δεδομένου ότι όλες οι παραπάνω δηλώσεις και κατ’ ουσία εκβιασμοί προς τους πολίτες της Θεσσαλίας , ενόψει του 2ου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών παραπέμπουν σε έναν παρωχημένο παλαιοκομματισμό παλαιότερων δεκαετιών που πολύ απέχει από τις πραγματικές ανάγκες της χώρας, η Ευαγγελία Λιακούλη ρωτά τον Πρωθυπουργό:

Για το πως απαντά σε όλα τα παραπάνω, αλλά και για το πως αιτιολογεί τη συμπεριφορά του ίδιου και κυβερνητικών στελεχών του που καταφανώς αντιμετωπίζουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως ‘’λάφυρο’’ στις μικροπολιτικές ορέξεις της κεντρικής εξουσίας, ιδίως κατά τη στιγμή που οι πολίτες και οι δημότες καλούνται να ασκήσουν το ιερό καθήκον ενδυνάμωσης της φωνής των τοπικών κοινωνιών τους» , για να καταλήξει στη δήλωσή της ότι «..αυτό αποτελεί προσβολή για τον τόπο μας και τους ανθρώπους μας.

Είναι μια συμπεριφορά που καταδικάζω προσωπικά και είμαι βέβαιη ότι θα καταδικάσει ο λαός της Θεσσαλίας την Κυριακή στην κάλπη».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ