ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ TYΡNABOY ΓΙΑ ΤΗΝ 1Οη ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Την Πέμπτη 19/10/2023 το 2ο Γυμνάσιο Τυρνάβου τίμησε την 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023– Ευρωπαϊκή Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2023.

Με σύνθημα: «Η Κίνηση δίνει Ζωή» οι μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας υλοποίησαν αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες προκειμένου να αναδειχθεί η θεμελιώδης σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία του ατόμου. Ο συνδυασμός ψυχαγωγίας και άσκησης οδηγεί στην απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής και στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών.

Οι δραστηριότητες που έλαβαν χώρα στο σχολείο μας ήταν ως εξής: Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Καλαθοσφαίριση, Πετοσφαίριση, Ποδόσφαιρο, σκυταλοδρομία. Επίσης ομάδα μαθητών, μαθητριών και καθηγητών πραγματοποίησε ανάβαση στο άλσος του Προφήτη Ηλία φθάνοντας μέχρι το φυλάκιο(Καζάρμα)

Η μέρα αυτή ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για να βελτιώσουν οι μαθητές τις κοινωνικές τους δεξιότητες και να περάσουν όμορφα στο σχολικό χώρο. Οι αγώνες κύλησαν ομαλά στο πλαίσιο της «ευγενούς άμιλλας» και του «ευ αγωνίζεσθαι».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ