ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΤΑΧΕΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ. ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ

Με τον υφυπουργός Υποδομών Ν. Ταχιάο που θα επισκεφθεί την Παρασκευή και το Σάββατο τη Θεσσαλία, συναντήθηκε ο Λαρισαίος βουλευτής

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Νίκο Ταχιάο, στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για την άμεση αποκατάσταση των έργων υποδομής του νομού Λαρίσης και ευρύτερα της Θεσσαλίας, μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες, που έπληξαν την περιοχή. Ο κ. Κέλλας τόνισε την ανάγκη επαναλειτουργίας του οδικού δικτύου, που δυσχεραίνει εξαιρετικά τις μετακινήσεις των πολιτών, λόγω των καταστροφών που έχει υποστεί από το πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο Daniel.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις εθνικές οδούς Λάρισας – Φαρσάλων, Φαρσάλων – Βόλου και την άμεση κατασκευή της γέφυρας στην Αμπελιά, Λάρισας – Καρδίτσας, καθώς και τη συντήρηση της γέφυρας πριν τον Σταυρό μεταξύ Φαρσάλων και Δομοκού.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, επεσήμανε, ακόμη, την αναγκαιότητα να προταχτεί η αγροτική οδοποιία και τα αναχώματα στο Δήμο Κιλελέρ, σημειώνοντας ότι το σύνολο των έργων που πρότεινε η Περιφέρεια Θεσσαλίας για τον νομό Λαρίσης ανέρχεται στο ποσό των 247.000.000 ευρώ. Συγχρόνως, τόνισε ότι θεωρεί «επιβεβλημένο να προταχθούν λαρισαϊκές και θεσσαλικές τεχνικές εταιρίες για την κατασκευή δομικών και αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή».

Στην ατζέντα της συζήτησης των δυο πολιτικών τέθηκε και το μείζον ζήτημα της απομάκρυνσης των υδάτων από τις παρακάρλιες περιοχές, που αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για τους αγρότες και τους κατοίκους της περιοχής, με τον κ. Κέλλα να ζητά να ενημερωθεί για την εξέλιξη του έργου, την μελέτη του οποίου έχει αναλάβει ολλανδική εταιρία.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής αναφέρθηκε, επίσης, στο ζήτημα λειτουργίας και χρηματοδότησης του ΤΟΕΒ Πηνειού, μετά από επικοινωνία που είχε και με τον Πρόεδρο του Οργανισμού, Δημήτριο Τσιούρη, κατά την οποία του αναφέρθηκε ότι, ενώ τα χωράφια εξακολουθούν να είναι «πνιγμένα» από τα λιμνάζοντα νερά, καλείται ο ΤΟΕΒ να πληρώσει το λογαριασμό ρεύματος για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων του φράγματος. Ο κ. Ταχιάος δεσμεύθηκε αμέσως ότι την αποπληρωμή του εν λόγω λογαριασμού θα αναλάβει η ΕΥΔΕ Θεσσαλίας, μέχρις ότου βρεθεί μια οριστική λύση για τη χρηματοδότησή του ΤΟΕΒ Πηνειού.

Ο κ. Κέλλας έθεσε, επίσης, το θέμα της προβληματικής, μετά τις πλημμύρες, πρόσβασης στο εργοστάσιο εμφιαλωμένου νερού «ΘΕΩΝΗ», που βρίσκεται στη Βατσουνιά Μουζακίου, από το οποίο ζουν 300 οικογένειες.

Τέλος, ο Λαρισαίος πολιτικός, προσκάλεσε τον κ. Ταχιάο να επισκεφτεί την Λάρισα και τις πληγείσες περιοχές, προκειμένου να κάνει επιτόπιο έλεγχο της υφιστάμενης κατάστασης, με τον Υφυπουργό να αποδέχεται την πρόταση, προγραμματίζοντας να επισκεφτεί την προσεχή Παρασκευή και το Σάββατο τον νομό Λαρίσης, αλλά και άλλους νομούς της Θεσσαλίας.

Κατά την αποχώρησή του από το Υπουργείο, ο κ. Κέλλας δήλωσε:

«Από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών συζητήσαμε με τον Υφυπουργό για τα δομικά έργα που πρέπει άμεσα να γίνουν στο νομό Λαρίσης και σε όλη τη Θεσσαλία. Συμφωνήσαμε να παραμείνουμε σε συνεχή επικοινωνία για την αποκατάσταση των ζημιών και την πρόοδο των κατασκευαστικών έργων στις πληγείσες περιοχές, έχοντας ως στόχο, όπως έχει επισημάνει και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης «να τα φτιάξουμε όλα από την αρχή, καλύτερα από ό,τι ήταν πριν τις καταστροφικές πλημμύρες». Προσωπικά, είμαι πάντα δίπλα στους συμπολίτες μου, μέχρι να μπορέσουν ξανά να ορθοποδήσουν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Ταχιάο για την θετική ανταπόκρισή του στη σημερινή μας συνάντηση και να ανανεώσω το ραντεβού μαζί του, στη Λάρισα, το προσεχές Σάββατο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ