ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΑΓΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το ενδιαφέρον αρκετών νέων του Τυρνάβου συγκέντρωσε χθες το πρόγραμμα Mappers που εκτυλίχθηκε παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες στην κεντρική πλατεία της πόλης και ήταν ένα διαδραστικό mapping, με την ΑΜΚΕ Πολύχρωμες Νομάδες.

Επιπλέον, λειτουργούν ως πλαίσια αλληλεπίδρασης και ανταλλαγής ιδεών, παρουσιάζοντας οφέλη για τη σωματική και ψυχική υγεία.

Το πρόγραμμα Mappers αποτελεί ένα οδοιπορικό συμμετοχικής χαρτογράφησης και στοχεύει στο να ενώσει τις φωνές νέων ατόμων ηλικίας 13 -18 ετών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Τα νέα άτομα των περιοχών όπου το πρόγραμμα υλοποιείται όπως χθες στον Τύρναβο, κλήθηκαν να χαρτογραφήσουν τις θετικές τους εμπειρίες ως προς τους διαθέσιμους δημόσιους χώρους, που προάγουν την πολιτιστική και ψυχαγωγική τους συμμετοχή.

Οπως τονίστηκε από τους υπεύθυνους του προγράμματος σε τελικό στάδιο θα δημιουργηθούν ταξιδιωτικοί οδηγοί που για πρώτη φορά θα ενημερώνουν τους/τις αναγνώστες/στριες για τις εμπειρίες και σκέψεις των νέων/κατοίκων των συγκεκριμένων περιοχών.

Συντελεστές προγράμματος

Υπεύθυνος Προγράμματος: Παναγιώτης Παπακωνσταντίνου

Συντονιστής Προγράμματος/Performer: Αριστείδης Βέβης

Συντονίστρια Προγράμματος/Performer: Ζωή Κουσάνα.

Οι Πολύχρωμες Νομάδες η Τέχνη της Συμπερίληψης ΑΜΚΕ είναι ένας οργανισμός της κοινωνίας των πολιτών που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2021. Ο οργανισμός είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας πολιτών που εργάζονται με παιδιά και νέα άτομα μέσω των κλάδων της Τέχνης, Εκπαίδευσης και Υγείας και Πρόνοιας.

Αποστολή του Φορέα Πολύχρωμες Νομάδες ΑΜΚΕ είναι  μέσω πρωτοβουλιών παραστατικής τέχνης και συμμετοχικών μεθοδολογιών να προωθήσει την ευημερία, τη συμμετοχή και την ευαισθητοποίηση σε κοινωνικά ζητήματα παιδιών και νέων στην Ελλάδα ιδιαίτερα αυτών με λιγότερες ευκαιρίες συμμετοχής.

Μέσω των προγραμμάτων δημιουργούνται περιβάλλοντα χωρίς αποκλεισμούς, όπου τα παιδιά και τα νέα άτομα μοιράζονται τις ιδέες τους, αναλαμβάνουν δράση σε θέματα που τα αφορούν έχοντας θετικό αντίκτυπο στην κοινότητά τους.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ανάλογη δράση υλοποιήθηκε σήμερα στον Αμπελώνα και αύριο αναμένεται να υλοποιηθεί στην Ελασσόνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ