ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΕΛΛΑ – ΛΙΒΑΝΙΟΥ, ΓΙΑ ΩΔΕΙΟ, ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Συνάντηση εργασίας είχε ο Χρήστος Κέλλας, Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, με τον Θεόδωρο Λιβάνιο, Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, με αφορμή την επικείμενη κατάργηση των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ βαθμού, που προβλέπεται στο άρθρο 27 του Ν. 5056/2023 και μετά και από επίσκεψη που δέχτηκε ο Λαρισαίος πολιτικός από την Πρόεδρο και τα Μέλη ΔΣ του Συλλόγου Φίλων Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας, κ.κ. Ν. Βασβατέκη, Γ. Αλεξανδρή, Αθ. Κουσουλό, Β. Παπαγεωργίου – Πανάγου στο γραφείο του.

Ο κ. Κέλλας αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες και τους ειδικούς σκοπούς τριών ΝΠΔΔ, που υπάγονται στον Δήμο Λαρισαίων, του Ωδείου, του Λαογραφικού Μουσείου και της Πινακοθήκης της πόλης και ζήτησε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών να εξετάσει την συνέχιση της λειτουργίας τους.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής των Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής σημείωσε ότι το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας (ΔΩΛ) μετρά 93 χρόνια λειτουργίας και πάνω από 1000 σπουδαστές και διαθέτει επιβλητικά Μουσικά Σύνολα, των οποίων το εξειδικευμένο αντικείμενο και η δραστηριότητα δικαιολογεί πλήρως την διατήρηση της αυτοτέλειάς του. Τόνισε, ακόμα την αναγκαιότητα της συνέχισης λειτουργίας του Λαογραφικού Μουσείου Λάρισας, που εδώ και 44 χρόνια διασώζει, ερευνά και προβάλλει τον νεότερο παραδοσιακό και αστικό πολιτισμό της Λάρισας.

Τέλος, ο κ. Κέλλας αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα διατήρησης της νομικής μορφής της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας, όπως προβλέπεται στη διαθήκη του δωρητή Γ. Κατσίγρα.

Ο κ. Λιβάνιος από την πλευρά του, απάντησε ότι, το Υπουργείο Εσωτερικών θα εξετάσει το αίτημα, αφού του κοινοποιηθούν συγκεκριμένα στοιχεία, που αφορούν τα τρία αυτά ΝΠΔΔ της Λάρισας, όπως οι οργανισμοί λειτουργίας τους, ο αριθμός εργαζομένων, που αυτά απασχολούν, οι σκοποί που εξυπηρετούν, οι τεκμηριωμένες εκθέσεις περί των ιδιαιτεροτήτων που αυτά παρουσιάζουν, καθώς και η σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Προσέθεσε, δε, ότι θα επικοινωνήσει και ο ίδιος με την Υπουργό Πολιτισμού κα. Λίνα Μενδώνη.

Κατά την αποχώρησή του από το Υπουργείο Εσωτερικών ο Χρήστος Κέλλας, δήλωσε:

«Μετέφερα στον φίλο, Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, το αίτημα όλων των πολιτών της Λάρισας, να παραμείνουν το Δημοτικό Ωδείο, το Λαογραφικό Μουσείο και η Δημοτική Πινακοθήκη της πόλης μας αυτόνομα ΝΠΔΔ. Ευχαριστώ τον κ. Λιβάνιο για την άμεση ανταπόκρισή του στην πραγματοποίηση της σημερινής μας συνάντησης και προσβλέπω στην θετική αντιμετώπιση του θέματος από το Υπουργείο Εσωτερικών».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ