ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΗ Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Προβληματισμός και αμηχανία για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. επικρατεί μεταξύ μελών και στελεχών του κόμματος και στο νομό Λάρισας με μία μερίδα κυρίως αυτών που έχουν τις ρίζες τους στο Συνασπισμό, το Ρήγα και το ΚΚΕ Εσωτερικού να μην κρύβουν την απογοήτευσή τους κάνοντας λόγο για επικίνδυνη στροφή που πήρε το κόμμα με την ανάληψη της προεδρίας από τον Στ. Κασσελάκη αν και παραδέχονται ότι οι διαδικασίες που εγκρίθηκαν από όλους σε προηγούμενη περίοδο άνοιξαν τις πόρτες του κόμματος και επέτρεψαν στον όποιον το επιθυμούσε να ψηφίσει για πρόεδρο και για όργανα, όπως έγινε και με τον Αλέξη Τσίπρα.

Η παραπάνω ομάδα μιλάει στο όνομα της Αριστεράς και θεωρεί ότι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να την υπηρετήσει ενώ τα βέλη όλων αυτών που είτε βρίσκονται ήδη εκτός είτε με το ένα πόδι μέσα και το άλλο έξω από το κόμμα πέφτουν στον πρόεδρο τον οποίο κατηγορούν για απαξίωση των οργάνων, για αδιαφορία για την κομματική βάση και για χάραξη πολιτικών που δεν έχουν σχέση με την αριστερά ενώ χαρακτηρίζουν απαράδεκτη τη μέχρι σήμερα συμπεριφορά του προς ιστορικά στελέχη και στελέχη οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Στον αντίποδα υπάρχουν όλοι αυτοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα και έκαναν το 2015 κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. αποτελώντας τη διεύρυνση και οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία χαρακτηρίζουν βαρίδια όλους αυτούς που δηλώνουν θεματοφύλακες της Αριστεράς και των διαδικασιών του κόμματος, υποστηρίζοντας ότι με τη συνολική τους συμπεριφορά όλα αυτά τα χρόνια οδήγησαν το κόμμα σε απανωτές ήττες.

Μάλιστα χαρακτηρίζουν υποκριτές αυτούς που διαμαρτύρονται και είτε έφυγαν είτε πρόκειται να φύγουν, υπενθυμίζοντας ότι όταν το κόμμα ήταν στην εξουσία στήριξαν αναφανδόν τις μνημονιακές πολιτικές, δεν διαμαρτυρήθηκαν για τη συνεργασία με τον Καμένο, συνεργάστηκαν σε συνδικαλιστικούς φορείς ακόμη και με συνδικαλιστές της δεξιάς, ενώ αποδέχθηκαν αδιαμαρτύρητα τις διαδικασίες ανοίγματος του κόμματος.

Τέλος υποστηρίζουν ότι όσοι διαμαρτύρονται σήμερα από την πρώτη ημέρα εκλογής του Στ. Κασσελάκη, τον αποδοκίμασαν εμποδίζοντάς τον να παρουσιάσει προτάσεις και θέσεις για θέματα που απασχολούν την κοινωνία.

«Οι δηλώνοντες αριστεροί και θεματοφύλακες του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. είναι αυτοί που συνεχίζουν να προσφέρουν την καλύτερη στήριξη στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφού προβάλλοντας καθημερινά τα εσωκομματικά προβλήματα εμποδίζουν να γίνει συζήτηση για τα τεράστια προβλήματα της ακρίβειας, της υγείας, της παιδείας και για το έλλειμμα δημοκρατίας στη χώρα μας», σημειώνει εκ των υποστηρικτών του νέου προέδρου που ξεκαθαρίζει ότι Αριστερός είναι αυτός που μάχεται με την κοινωνία για την κοινωνία και όχι για τις κομματικές καρέκλες και για τα διαδικαστικά εντός του κόμματος.

Ποιος αλήθεια από τους διαφωνούντες και αποχωρήσαντες όλο αυτό το διάστημα μίλησε για τα πραγματικά προβλήματα; αναρωτήθηκε κλείνοντας τη συζήτηση ο συνομιλητής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ