ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ «ΠΑΛΙΑΣ» ΕΛΛΑΔΑΣ

 

«Κάθε δράση που συμβάλλει στην διατήρηση της ιστορικής μνήμης και στη μεταλαμπάδευση ηθών και εθίμων, είναι άξια συγχαρητηρίων. Με τον ζήλο και την εργατικότητα που σας διακρίνει, είμαι σίγουρος ότι θα πετύχετε. Όπως, ακριβώς, προκόψατε στη Βόρεια Ήπειρο και την Ελλάδα, με τη δημιουργία σωστών οικογενειών. Όπως σταθήκατε αξιοπρεπείς στις ρατσιστικές συμπεριφορές που αντιμετωπίσατε και από τους Αλβανούς στη Βόρεια Ήπειρο, αλλά δυστυχώς και εδώ, τα πρώτα χρόνια».

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από τον χαιρετισμό του βουλευτή ΝΔ ν. Λάρισας, Χρήστου Κέλλα στην εορταστική εκδήλωση ίδρυσης του νέου Συλλόγου Γυναικών Βορείου Ηπείρου Θεσσαλίας «Άσβεστη Φλόγα».

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού συνεχάρη την πρόεδρο Βιολέτα Ζήση και τα μέλη, για την πρωτοβουλία ίδρυσης του Συλλόγου, έκανε αναφορά “σε γυναίκες  μαχήτριες, που κρατάνε ψηλά τη σημαία της πατρίδας και μεταφέρουνε στην καρδιά και την ψυχή τους τον τόπο καταγωγής τους, τη σπουδαία Βόρεια Ήπειρο”, σημειώνοντας:

«Οι Βορειοηπειρώτες και οι Βορειοηπειρώτισσες, αποτελείτε τους τελευταίους θεματοφύλακες της “παλιάς” Ελλάδας, καθώς ακόμη και σήμερα το ελληνικό στοιχείο δίνει το παρών και διαπρέπει σε έναν τόπο δοξασμένο και μαρτυρικό, συγχρόνως.

Γνωρίζω καλά τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζετε, όπως γνωρίζω, πως αντιλαμβάνεστε τις σοβαρές προσπάθειες της κυβέρνησής μας για την επίλυσή τους.

Δώσαμε λύση στο συνταξιοδοτικό σας, αναπροσαρμόζοντας τον τρόπο υπολογισμού για την εθνική σύνταξη, όπως και στο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων.

Στην ίδια κατεύθυνση και η στάση μας στο μέρος των διπλωματικών σχέσεων με την Αλβανία, καθώς όπως έχουμε καταστήσει σαφές, η ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας προϋποθέτει την προστασία των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, με ό, τι αυτό συνεπάγεται».

Κλείνοντας, ο κ. Κέλλας, αφού καλωσόρισε στη Λάρισα τον Δήμαρχο Δρόπολης και Πωγωνίου Δημήτρη Τόλη,  κάλεσε τις Βορειοηπειρώτισσες και τους Βορειοηπειρώτες να συνεχίσουν να κρατάνε ψηλά την σημαία της καταγωγής και της ιστορίας τους, ενώ ευχήθηκε ο νεοσύστατος Σύλλογος να αποτελέσει κυψέλη πολιτισμού, ιστορίας και παράδοσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ