ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Ο ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δείτε τί αναφέρει στην επιστολή του ο πρώην γραμματέας της ΝΕ Λάρισας

Οι εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την εκλογή του Στέφανου Κασελάκη στην προεδρία του κόμματος είναι καταιγιστικές. Με κύρια ευθύνη του προέδρου, οδηγηθήκαμε σε μια πρωτοφανή κρίση που έφτασε στη διάσπαση.

Βασική ευθύνη του νέου προέδρου είναι οτι επιχειρεί να μεταλλάξει το ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα που δε θα έχει σχέση με την Αριστερά, μακριά από τις αρχικές διακηρύξεις του.

Επίσης είναι απαράδεκτη η προσπάθεια δημιουργίας εσωτερικού εχθρού και η απαξίωση της προσφοράς ιστορικών στελεχών με συνεισφορά στο χώρο της Αριστεράς.

Είναι χαρακτηριστικό οτι ο ίδιος ο πρόεδρος δεν απάντησε στην επιστολή ενότητας που του κατέθεσε ο σ. Δραγασάκης προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα. Η αντιμετώπιση της κατάστασης από την πλευρά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίστηκε λανθασμένα από την έντονη δημόσια έκθεση και κριτική προς το πρόσωπο του προέδρου και όχι στα όργανα όπως προβλέπεται.

Παρόλα αυτά η κριτική με πολιτικούς όρους απέναντι στις ενέργειες και τα λεγόμενα του προέδρου, σε μεγάλο βαθμό, με βρίσκει σύμφωνο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εντάσσομαι στην τάση της Ομπρέλας. Με αυτά τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί και όντας από τα ιδρυτικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα, θεωρώ ότι η αποχώρηση μου από το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η ενδεδειγμένη απόφαση που με αντιπροσωπεύει για λόγους πολιτικής και προσωπικής ευθύνης.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ