ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Μαζική και μαχητική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε χθες στην κεντρική πλατεία της Λάρισα για την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου, ενώ αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης που κατέληξε στην είσοδο της 1ης Στρατιάς.

Στη συγκέντρωση χαιρετισμούς απηύθυναν η Ευαγγελία Ντάγια, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών, ο Νίκος Βελιώτης, από τον Φοιτητικό Σύλλογο Βιοχημείας, η Δήμητρα Παπαστεργίου, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Δημήτρη Τζιμούλη, πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων και γγ του ΕΚ Λάρισας, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «τα συνθήματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα στα διαρκή εγκλήματα σε βάρος της ζωής του λαού μας, ενάντια στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων που θυσιάζουν τις ζωές μας για τα κέρδη των λίγων, που θεωρούν τις ανάγκες μας κόστος, ενάντια στην πολύπλευρη καταστολή και τους νόμους που περιορίζουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. (…) Οι λαοί πληρώνουμε με το αίμα μας τα πολεμικά σχέδια των ισχυρών, των πολυεθνικών που πατάνε πόδι σε ολόκληρες περιοχές όταν μυρίζονται κέρδη, πετρέλαια, δρόμους μεταφοράς. Κάθε λαός έχει δικαίωμα να υπερασπίζεται το δίκιο του και να αποφασίζει αυτός για τη μοίρα και το μέλλον του. Καταδικάζουμε κάθε εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο, στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα, συνολικά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς με την αξιοποιήση όλων των αμερικανικών βάσεων στη χώρα και των άλλων υποδομών, όπως εδώ στην περιοχή μας, την 110 ΠΜ, το Ευρωστρατηγείο στην 1η Στρατιά.

(…) Δύο μήνες μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες η κατάσταση αποδεικνύει ξανά και ξανά ότι η κυβέρνηση, η Περιφέρεια και οι δήμοι θεωρούν την αποκατάσταση και την προστασία της ζωής μας και της λαϊκής περιουσίας “κόστος”, ενώ την ίδια στιγμή με τους αναπτυξιακούς νόμους “ταΐζουν” με ζεστό χρήμα τους επιχειρηματικούς ομίλους. Για αυτό και η ελάχιστη, η ανεπαρκής βοήθεια δίνεται με μεγάλη καθυστέρηση και δεν υπάρχει κανένα ολοκληρωμένο σχέδιο και χρονοδιάγραμμα, για όλα τα αναγκαία μέτρα στήριξης και προστασίας της ζωής μας. Ο λαός με την πρωτοπόρα δράση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, των Σωματείων της δύναμής του, των Σωματείων πανελλαδικά, με τους Έλληνες του εξωτερικού, που εκφράσανε με πρωτόγνωρο τρόπο την αλληλεγγύη τους, κατάφερε και στάθηκε όρθιος. Οργάνωσε την πάλη του μέσα από τις επιτροπές πληγέντων, που αγωνίζονται καθημερινά και διεκδικούν τα αυτονόητα. Συνεχίζουμε, δυναμώνουμε την οργάνωση και τον αγώνα μας!».

Με μια μεγάλη παλαιστινιακή σημαία να προπορεύεται, ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης, όπου κυριάρχησαν συνθήματα όπως «Καμιά συμμετοχή – καμία εμπλοκή, έξω η Ελλάδα από τη σφαγή», «Το δίκιο χαραγμένο στων λαών τη μνήμη. Νίκη στον αγώνα που δίνει η Παλαιστίνη».

Η πορεία κατέληξε στην 1η στρατιά, όπου οι διαδηλωτές καταδίκασαν την εμπλοκή της χώρας στο πολεμικό σφαγείο, απαίτησαν να σταματήσει να είναι η πόλη της Λάρισας ΝΑΤΟικό ορμητήριο, να φύγουν οι αμερικανικές δυνάμεις από την 110 ΠΜ, να κλείσει το Ευρωστρατηγείο στην 1η Στρατιά και όλων των βάσεων στην περιοχή και τη χώρα, ενώ έγραψαν και το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη». Αξίζει να σημειωθεί ότι μπροστά στους διαδηλωτές είχαν παραταχθεί δυνάμεις των ΜΑΤ.

Νωρίτερα, στεφάνια στην πλατεία Τάκη Γαργαλιάνου κατέθεσαν αντιπροσωπείες των Οργανώσεων Λάρισας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και των μαζικών φορέων.

902.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ