ΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ Ε.Ο. ΛΑΡΙΣΑ – ΚΟΖΑΝΗ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία των Εργατικών Κατοικιών της Γιάννουλης και στη συνέχεια με συμβολικό αποκλεισμό της ε.ο. Λάρισας – Κοζάνης απάντησαν σήμερα στην αδιαφορία κυβέρνησης, περιφέρειας και δήμου Λαρισαίων οι πλημμυροπαθείς κάτοικοι της περιοχής που όπως υποστήριξαν αν και πέρασαν περισσότεροι από 2 μήνες από την καταστροφική πλημμύρα, ακόμη υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες που δεν τους επιτρέπουν να ζήσουν μία φυσιολογική ζωή.

Με τη σημερινή τους κινητοποίηση οι πλημμυροπαθείς των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης πρόβαλαν το παρακάτω διεκδικητικό πλαίσιο που συνοψίζεται στα εξής:

Χορήγηση ειδικού βοηθήματος 1.500 ευρώ σε κάθε πλημμυροπαθή οικογένεια, αυξημένο κατά 300 ευρώ για κάθε παιδί, για επείγουσες ανάγκες.

Να δοθεί άμεσα 100% αποζημίωση για την κατεστραμμένη οικοσκευή κάθε οικογένειας, είτε αυτή βρισκόταν στο ισόγειο διαμέρισμα, είτε στο υπόγειο-αποθήκη. Το ίδιο και για την επισκευή των διαμερισμάτων, υπογείων και κοινόχρηστων χώρων των οικοδομών. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

Αναστολή για 1 χρόνο των οφειλών για τις εργατικές κατοικίες στον ΟΑΕΔ, δίχως προσαύξηση.

Να αλλάξει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας και να απαλλαγούν όλοι οι πλημμυροπαθείς των Εργατικών Κατοικιών από τα ανταποδοτικά τέλη, τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΛ, τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και πρόσβαση στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της στέγασης όσων δεν μπορούν να επιστρέψουν στα διαμερίσματα, γιατί δεν έχουν οικοσκευή, με ενοικίαση διαμερισμάτων, με αποκλειστική επιβάρυνση κυβέρνησης, δήμου, Περιφέρειας.

Να γίνουν ψεκασμοί, απολυμάνσεις εσωτερικά των οικοδομών και των εξωτερικών χώρων από δήμο, Περιφέρεια, κυβέρνηση. Να υπάρξει άμεσος καθαρισμός των εξωτερικών χώρων των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης.

Να γίνουν με οργανωμένο τρόπο εμβολιασμοί για τέτανο και τεστ αντισωμάτων για ηπατίτιδα Α, σε όσους ήρθαν σε επαφή με τα μολυσμένα νερά.

Να ολοκληρωθεί άμεσα η αποκατάσταση της ΤΟΜΥ στις νέες Εργατικές Κατοικίες και να λειτουργήσει με πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό. Επίσης του παιδικού σταθμού, της εκκλησίας και των καταστημάτων στις Εργατικές Κατοικίες.

Να γίνουν έλεγχοι για τη στατικότητα των Εργατικών Πολυκατοικιών Γιάννουλης.

Να προχωρήσει άμεσα η ενίσχυση των αναχωμάτων στην κοίτη του Πηνειού στο ύψος των Εργατικών Κατοικιών. Να καθαριστούν όλα τα φρεάτια ομβρίων και να αποκατασταθεί η λειτουργία των θυροφραγμάτων των αγωγών των ομβρίων.

Αποκατάσταση των χώρων πρασίνου των πολυκατοικιών με ευθύνη του δήμου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ