ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥ 1ου ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS +

Στην 3η εκτελεστική συνάντηση του προγράμματος Erasmus + “Young Eco Inspectors” («Νέοι Οικολογικοί Επιθεωρητές») που πραγματοποιήθηκε στο Pazarzdhik της Βουλγαρίας συμμετείχε η εκπαιδευτικός Αντιγόνη Καρύτσα από τις 15 ως τις 18 Νοεμβρίου. Οι δραστηριότητες έλαβαν χώρα στο σχολείο Konstantin Velichkov, όπου οι συντονιστές του προγράμματος συζήτησαν για την περαιτέρω πορεία των εργασιών.

Το πρόγραμμα “Young Eco Inspectors” είναι εταιρικό πρόγραμμα σύμπραξης σχολείων και φορέων από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Βόρεια Μακεδονία.

Είναι πρόγραμμα STEM διετούς διάρκειας, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση μαθητών ενόψει της υφιστάμενης κλιματικής αλλαγής, καλλιεργώντας παράλληλα την περιβαλλοντική συνείδηση.

Υιοθετεί την ανακαλυπτική μάθηση, την εκτέλεση διεπιστημονικής προσέγγισης αλλά και την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και την εξεύρεση φιλικών προς το περιβάλλον δραστηριοτήτων, εστιασμένες στην καταγραφή της ρύπανσης του αέρα και της μόλυνσης του νερού στο αστικό περιβάλλον.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ