ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ AnimACEd, που διοργανώνει η καλλιτεχνική ομάδα Πασπαρτού, σε συνεργασία με το τμήμα animation του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λάρισας, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα τρίωρο κινηματογραφικό εργαστήριο με θέμα τον Τσάρλι Τσάπλιν.

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023, και ώρα 11.00 π.μ, στον Πολυχώρο του Συλλόγου «Κουκουβάγιες», (Νιρβάνας 19), ο Διδάκτωρ Κινηματογράφου Δημήτρης Παπαδόπουλος , θα υποδεχθεί παιδιά ηλικίας 8 έως 13 ετών για ένα δημιουργικό κινηματογραφικό ταξίδι.

Πρόκειται για ένα τρίωρο εργαστήριο κινηματογραφικής εκπαίδευσης, με στόχο τη δημιουργία ενός ελκυστικού και διαδραστικού τρόπου γνωριμίας των μαθητών με μία από τις πιο εμβληματικές μορφές στην ιστορία του κινηματογράφου.

Στο τέλος οι μαθητές θα δημιουργήσουν μία μικρή άσκηση αφήγησης, εμπνευσμένη από το έργο του Τσάρλι Τσάπλιν.
Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Το εργαστήριο είναι δωρεάν.

Στη διοργάνωση αυτής της δράσης συμμετέχει ο Σύλλογος «Κουκουβάγιες».
Κρατήσεις θέσεων: Paspartoularisa@outlook.com.gr

Περισσότερες πληροφορίες: 6977178249

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Παπαδόπουλο

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, στις σπουδές του ασχολήθηκε με παιδαγωγικά, τον κοινωνικό αποκλεισμό, την κινηματογραφική εκπαίδευση/αλφαβητισμό και την εκπαίδευση/αλφαβητισμό στα μέσα ενημέρωσης. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από τη Σχολή Κινηματογράφου του ΑΠΘ. Διδάσκει ζητήματα Κινηματογραφικής Εκπαίδευσης/Παιδαγωγικής και σκηνοθεσία στο Τμήμα Κινηματογράφου του ΑΠΘ και στο ΕΑΠ. Έχει επιστημονικές δημοσιεύσεις και άρθρα. Είναι συγγραφέας δύο βιβλίων (το ένα συλλογικό). Είναι επιστημονικός υπεύθυνος του “Περιφερειακού Δικτύου Κινηματογραφικής Εκπαίδευσης”. Έχει διοργανώσει πολυάριθμα εργαστήρια Κινηματογραφικής Εκπαίδευσης. Έχει σκηνοθετήσει ταινίες μικρού μήκους και τρία ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους με συμμετοχές και διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ