ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΟ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Την Πέμπτη 16/11/2023, πραγματοποιήθηκε ημερίδα επιμόρφωσης για τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο 3ο Δημοτικό Σχολείο του Τυρνάβου με τίτλο: “Εφαρμογές για διαδικτυακή παραγωγή και συνεργασία “, από τον ερευνητή και διδάσκων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δρ. Ταμπόση Ιωάννη μετά από πρόσκληση της διευθύντριας του σχολείου κας Αργυροπούλου Ευαγγελίας.

Την ομιλία χαιρέτησε η διευθύντρια του σχολείου και στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κεντρικός ομιλητής ο οποίος παρουσίασε και ανέδειξε τις βασικές έννοιες που σχετίζονται με την υπολογιστική νέφους (cloud computing) για διαδικτυακή παραγωγή και συνεργασία (online collaboration). Στους εκπαιδευτικούς έγινε επίδειξη πως να χρησιμοποιούν τη δικτυακή αποθήκευση (online storage) και διαδικτυακές εφαρμογές παραγωγικότητας (web-based productivity applications) ) για να διαχειρίζονται και να σχεδιάζουν τις δραστηριότητές του και για να συνεργάζονται με άλλους στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας φορητές και κινητές συσκευές.

Αξιοσημείωτη ήταν η καθολική συμμετοχή εκπαιδευτικών των σχολείων του Τυρνάβου που γοητεύθηκαν από το περιεχόμενο και τον παραστατικό λόγο του ομιλητή συμμετέχοντας ενεργά και λύνοντας αρκετές απορίες για την χρήση της τεχνολογίας στην καθημερινή και επαγγελματική τους εφαρμογή.

Το 3ο δημοτικό σχολείο Τυρνάβου υπό την επίβλεψη της διευθύντριας, πραγματοποιεί δράσεις επιμόρφωσης οι οποίες θα συνεχιστούν καθόλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Βιογραφικό ομιλητή

Ο Δρ. Ιωάννης Ταμπόσης είναι ερευνητής και μηχανικός ανάπτυξης λογισμικού στους τομείς της ανάλυσης και σχεδιασμού Πληροφοριακών Συστημάτων, της ανάπτυξης εφαρμογών, της ανάλυσης και του σχεδιασμού Βάσεων Δεδομένων και ιατρικών προτύπων Βιομηχανίας (HL7, DICOM και ΙΗΕ).

Έχει σπουδάσεις Πληροφορική, μεταπτυχιακές σπουδές στην Βιοϊατρική και διδακτορικό στην Βιοπληροφορική. Το έργο του εστιάζεται συγκεκριμένα στο σχεδιασμό και την υλοποίηση προηγμένων λύσεων πληροφορικής για την υγειονομική περίθαλψη. Έχει συμμετοχή στον σχεδιασμό, την υποβολή προτάσεων και την υλοποίηση ερευνητικών και αναπτυξιακών έργων. Είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων και Πιστοποιημένος Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (DPO).

Με την εκπαίδευση ασχολείται από το 2004 συμμετέχοντας σε αρκετά σεμινάρια επιμόρφωσης και διδάσκοντας σε Ι.Ε.Κ., ΣΔΕ και τα τελευταία χρόνια στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ως διδακτικό προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει 16 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, πάνω από 20 παρουσιάσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια και είναι συγγραφέας ενός κεφαλαίου βιβλίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ