ΛΑΡΙΣΑ: ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ’73

Η Ομάδα Μελέτης Ιστορίας Κοινωνικών Αγώνων και το περιοδικό Θεσσαλία στους Κοινωνικούς Αγώνες, με την αφορμή των 50 χρόνων από την Εξέγερση του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνουν την Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2023, ώρα 18.30΄, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο με θέμα: «Το Πολυτεχνείο άνοιξε τον δρόμο…»
ΟΜΙΛΗΤΕΣ
οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου

• ΠΑΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ – Συνταξιούχος εκπαιδευτικός, πρώην μέλος της ΟΛΜΕ και μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ. Σήμερα δρα συνδικαλιστικά μέσα από την Πανελλαδική Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών. Από τη Νομική ακόμα συμμετείχε στα γεγονότα του Πολυτεχνείου μέχρι τέλους.

• ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΝΙΚΟΣ – Συνταξιούχος οικοδόμος. Μετά την μεταπολίτευση πάλεψε μέσα από τις πρώτες γραμμές, του μαζικού εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Εκλέχτηκε πρόεδρος στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Συμμετείχε ενεργά στην κατάληψη του Πολυτεχνείου μέχρι τέλους.

Η Ομάδα Μελέτης Ιστορίας Κοινωνικών Αγώνων και το περιοδικό «Θεσσαλία στους Κοινωνικούς Αγώνες», με την συστηματική μελέτη της ιστορίας και με την εκδήλωση, προσπαθεί να προσεγγίσει το ερώτημα «τι είναι το Πολυτεχνείο» και «ποιο είναι το μήνυμα» που αφήνει σαν παρακαταθήκη 50 χρόνια μετά.
Προσπαθεί ακόμα να πιάσει το νήμα που συνδέει τους Θεσσαλούς, με τους αγώνες του Νοέμβρη του 1973, έχοντας σα σκοπό να ανθίσει στις μέρες μας το όραμα του Πολυτεχνείου, που δεν ολοκληρώθηκε, για την Λαϊκή Ανεξαρτησία, την Λαϊκή Απελευθέρωση και Λαϊκή Δικαιοσύνη.
…και μ’ αυτόν τον τρόπο τιμάμε τους αγώνες του Λαού μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ