ΤΟ 1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Χρ. Κέλλας: Εργαστήρια εκπαιδευτικής καινοτομίας τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία

Τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου της Λάρισας συνάντησε ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με την ευκαιρία της επίσκεψής τους στη Βουλή των Ελλήνων.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού καλωσόρισε τους μαθητές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, τους μίλησε για την ιστορία και τους κανόνες λειτουργίας της Βουλής, αλλά και για την μεγάλη σημασία των αγαθών της ελευθερίας και της δημοκρατίας, που απολαμβάνουμε σήμερα.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής αναφέρθηκε ακόμα στην αξία του σχολείου, για την προσωπική εξέλιξη και την ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών και συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς συνοδούς τους, κ.κ. Ευθαλία Κολοκοτρώνη, Βαρβάρα Ζησοπούλου, Γιαννούλα Παπαθανασίου, Αποστολία Κόγια και Νικόλαο Γκουντάρα, για την πρωτοβουλία της επίσκεψης του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Λάρισας στη Βουλή των Ελλήνων.

Μετά το πέρας της επίσκεψης των μαθητών, ο κ. Κέλλας έκανε την εξής δήλωση:

«Με μεγάλη χαρά υποδέχτηκα σήμερα τους μαθητές του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Λάρισας στη Βουλή των Ελλήνων. Τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία αποτελούν καινοτόμα, σύγχρονα δημόσια σχολεία και λειτουργούν ως εργαστήρια εκπαιδευτικής καινοτομίας. Χαίρομαι ιδιαίτερα που η άνθηση του σημαντικού αυτού εκπαιδευτικού θεσμού, με την αξιοσημείωτη αύξηση του αριθμού τους, οφείλεται στην Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Στόχος όλων μας είναι να καλλιεργηθούν και να διαχυθούν οι βέλτιστες εκπαιδευτικές μέθοδοι και πρακτικές σε όλα τα σχολεία της Χώρας. Για αυτό και η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας βρίσκονται πάντα δίπλα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, στηρίζοντας τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ