ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Δείτε την ανακοίνωση του συλλόγου

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αμπελώνα σας καλεί στο συλλαλητήριο που θα γίνει στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου και ώρα 12 π.μ.

Συνάδελφοι άλλη μια χρονιά πήγε στράφι. Δεν φτάνει που είχαμε τα προβλήματα με τις καιρικές συνθήκες από την άνοιξη μέχρι τις συγκομιδές όλων των προϊόντων και τις καταστροφές από τις πλημμύρες στους κτηνοτρόφους και αγρότες, φέτος είχαμε και χαμηλές παραγωγές. Οι τιμές των προϊόντων δεν κάλυπταν το κόστος παραγωγής.

Ζητάμε αλλαγή του κανονισμού ΕΛΓΑ ώστε να καλύπτει όλες τις ζημιές είτε από τον καιρό είτε από μυκητολογικές ασθένειες όπως ο περονόσπορος στο 100% της ζημιάς. Να αποζημιωθούν στο 100% όλοι οι κτηνοτρόφοι από τις ζημιές των πλημμυρών τόσο στις εγκαταστάσεις όσο και στα ζώα καθώς και οι μελισσοκόμοι. Ζητάμε τιμές με βάση το κόστος παραγωγής, ωστόσο να επιφέρει και ένα κέρδος για να ζούμε τις οικογένειες μας. Από τα χρήματα αυτά να καλύπτονται και τα έξοδα για τα φάρμακα-λιπάσματα και τράπεζες.

Καμία κυβέρνηση μέχρι τώρα δεν ενδιαφέρθηκε πραγματικά για τα προβλήματα μας. Ό,τι κερδίσαμε το κερδίσαμε μόνο με αγώνες και τώρα πρέπει να δώσουμε το παρόν με τα τρακτέρ στο συλλαλητήριο στον Τύρναβο.

Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Συνάντηση στην πλατεία του Αμπελώνα στις 11 π.μ. με κατεύθυνση τον Τύρναβο.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ