ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΡΟΜΑ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

Στις 26 Νοεμβρίου 2023 το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Τυρνάβου συνδιοργάνωσε με την εταιρεία πρόληψης και προαγωγής υγείας «Υγεία για Όλους» εμβολιασμό παιδιών παράλληλα με παιδιατρικές εξετάσεις στο χώρο του Οικισμού των Ρομά.

Το έργο «Υγεία για Όλους» έχει ως σκοπό την ανάπτυξη δικτύου υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, διασυνδεόμενων με τις τοπικές κοινότητες και τις τοπικές δημόσιες υπηρεσίες και δομές, προς όφελος ευάλωτων ομάδων πληθυσμών.

Η εν λόγω δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ, το Δήμο Τυρνάβου, την Α΄ Παν. κλινική του Π.Ν. Παίδων «Αγία Σοφία», την Παιδιατρική κλινική «ΜΗΤΕΡΑ», το Περιφ.τμήμα του Ε.Ε.Σ. Λάρισας. Σημαντικός αρωγός σε όλη αυτή την προσπάθεια αποτέλεσε για ακόμη μια φορά το Κέντρο Υγείας Τυρνάβου που συμμετείχε ενεργά. Η ανταπόκριση των Ρομά ήταν μεγάλη.

Στον εμβολιασμό συμμετείχαν η πρόεδρος και συντονίστρια του προγράμματος «Υγεία για όλους», κα Ελένη Σωτηροπούλου και η παιδίατρος του «Μητέρα» κα Ελευθερία Βασιλείου. Επιπλέον, στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι επισκέπτριες του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου, κα Τζάτσου Μαριάνθη, και κα Δέλια Αφεντία καθώς και η Νοσηλεύτρια κα Γούτα Ζωή, η παιδαγωγός κα Μπαλή Ιωάννα και ο διαμεσολαβητής κος Μπαντής Χρυσοβαλάντης από το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά.

Τα εμβόλια που πραγματοποιήθηκαν ήταν: Μηνιγγιτιδόκοκκου, Ιλαράς, Ερυθράς, Παρωτίτιδας, Διφθερίτιδας, Τετάνου, Κοκκύτη, Ηπατίτιδας Β, Πολιομυελίτιδας και Αιμόφιλος, Ηπατίτιδας Β΄ και Ανεμευλογιάς.

Το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Τυρνάβου εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2021-2027» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Το Παράρτημα Ρομά ως δομή αποτελεί το πρώτο σημείο επαφής των πολιτών Ρομά που αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα και χρειάζονται τη συνδρομή της Πολιτείας.

Για πληροφορίες αναφορικά με τις δράσεις του Παραρτήματος Ρομά, τηλ:2492022609, email: kentrokoinotitasromadt@gmail.com καθημερινά ώρες υποδοχής κοινού 08:00-14:00.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ