ΕΒΓΑΛΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Πολλά και ενδιαφέροντα ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν στη χθεσινή τελευταία με τη σημερινή σύνθεση συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Τυρνάβου.

Αρχικά ο δήμαρχος Γιάννης Κόκουρας ενημέρωσε το σώμα ότι τη Δευτέρα εκδίδονται οι οικοδομικές άδειες για τα 2 σχολεία σε Δένδρα – Πλατανούλια που θα τα χρηματοδοτήσει η ΔΕΗ, γεγονός που σηματοδοτεί την έναρξη των εργασιών κατασκευής.

Επίσης ο κ. Κόκουρας ενημέρωσε το σώμα ότι τη Δευτέρα θα υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου για την αναμόρφωση της εισόδου του Αμπελώνα με την κατασκευή πεζοδρομίων και τοποθέτηση νέου φωτισμού.

Στη συνέχει απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της Πόλης που Θέλουμε Σάμερ Αμάρι, για την εγκατάλειψη και τις καταστροφές στο Εμμανουήλειο ο κ. Κόκουρας διευκρίνισε ότι ο δήμος έχει συντάξει μελέτες για την παρεμβάσεις που απαιτούνται τόσο στο Εμμανουήλειο όσο και στο Δελήχειο ίδρυμα και βάσει των στοιχείων της μελέτης απαιτούνται για το μεν Εμμανουήλειο 300.000 ευρώ ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στήριξης κολωνών και δοκαριών, ανακατασκευής των πατωμάτων ώστε το κτίριο να παραδοθεί ασφαλές. Μάλιστα σημείωσε ότι έχει υποβληθεί αίτημα για τη χρηματοδότηση του έργου που συνοδευόταν από φάκελο με τις απαραίτητες μελέτες και είναι θέμα χρόνου η έγκριση της χρηματοδότησης.

Κάτι ανάλογο έγινε και με το Δελήχειο στο οποίο θα γίνουν παρεμβάσεις ύψους 75.000 € και για το οποίο έχει κατατεθεί φάκελος και μελέτη και επίσης αναμένεται η έγκριση της χρηματοδότησης.

Αξίζει να σημειωθεί η παρέμβαση του επικεφαλής της Δράσης Πολιτών Στ. Ροντούλη ο οποίος ζήτησε επιτακτικά από το νέο δήμαρχο Στ. Τσικριτσή να αναφερθεί στη στάση που θα τηρήσει η νέα δημοτική αρχή στο θέμα του τέλους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων που αποτελεί ένα νέο χαράτσι για τους δημότες, με τον κ. Τσικριτσή να ξεκαθαρίζει ότι τέτοιο τέλος δεν θα επιβληθεί και ότι θα γίνουν αγώνες μαζί με τους δημότες για να καταργηθεί.

Ερώτηση για την οικονομική κατάσταση έκανε ο κ. Ροντούλης στον νέο δήμαρχο ζητώντας να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Κόκουρας για ένα καθαρό από χρέη δήμο. Πάντως αν και ο κ. Τσικριτσής τόνισε ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα, δεν υπήρξε συζήτηση επί του θέματος.

Το συμβούλιο ενέκρινε τις παρατάσεις σε μία σειρά έργων που είναι σε εξέλιξη, ενώ τονίστηκε ότι υπάρχει παύση εργασιών στο έργο κατασκευής του Πολιτιστικού Κέντρου στον Αμπελώνα, επειδή ο εργολάβος δεν πληρώθηκε με τον δήμαρχο να τονίζει ότι τα χρήματα υπάρχουν αλλά δεν δόθηκαν στον εργολάβο επειδή διαπιστώθηκαν κακοτεχνίες και απαιτήθηκε να διορθωθούν πριν την πληρωμή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ