ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 3ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ANIMACED ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Το 3ο Φεστιβάλ AnimACEd, σήμερα και αύριο μετακομίζει στον Τύρναβο με πολλές δράσεις που διοργανώνει η καλλιτεχνική ομάδα Πασπαρτού, σε συνεργασία με το τμήμα animation του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και το σύλλογο Γυναικών Τυρνάβου.

Πιο συγκεκριμένα

Στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου σήμερα στις 8 μ.μ :
Αφιέρωμα στο πρόγραμμα ‘’Διάπλασις’’, της Βουλής Τηλεόρασης

Θα προβληθούν οι ταινίες:
1821: Η επιθεώρηση 18’ και Μορφές Ελευθερίας 17’. Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει ο διευθυντής προγράμματος του καναλιού της Βουλής κ. Άρης Φατούρος.
Στη συνέχεια θα προβληθούν οι ταινίες animation του Αντώνη Ντούσια (παρουσία του σκηνοθέτη):

ΑΙΝΙΓΜΑ/AENIGMA (2016)
Στερεοσκοπικό animation 10 λεπτών σε συν-σκηνοθεσία με τον Άρη Φατούρο και εμπνευσμένο από τη ζωγραφική του υπερρεαλιστή ζωγράφου Θεόδωρου Πανταλέων. Είναι μια πειραματική δουλειά με μια υπόθεση που περιστρέφεται γύρω από τη γυναικεία ύπαρξη και την πατριαρχεία. Είναι ανοικτή σε διάφορες ερμηνείες, εξ ου και ο τίτλος.

ΒΙΑΙΗ ΕΞΙΣΩΣΗ/VIOLENT EQUATION (2019)
Στερεοσκοπικό animation 5 λεπτών με τη χρήση μεικτών τεχνικών (3D, 2D, ζωγραφική) εμπνευσμένο από τη ζωγραφική και γλυπτική του γνωστού καλλιτέχνη Κωστή Γεωργίου. Είναι μια αλληγορία για έναν ολοκληρωτικό κόσμο που δεν αποδέχεται τη διαφορετικότητα.

ΜΕΤΕΙΚΑΣΜΑ/AFTERIMAGE (2021)
Animation 10 λεπτών με τη χρήση μεικτών τεχνικών (3D, 2D), παραγγελία του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών. Είναι ένα ψεύδο-μονοπλάνο, στο οποίο η κάμερα κινείται συνεχώς προς τα εμπρός, και μας ταξιδεύει σε έναν κόσμο δημιουργημένο από τα έργα της συλλογής του Τ.Ι.Τ. (πίνακες, γλυπτά, χαρακτικά, κεραμικά)

FUGA (2023)
Animation 10 λεπτών με τη χρήση μεικτών τεχνικών (3D, 2D). Σε έναν μηχανοποιημένο κλειστοφοβικό κόσμο, ο πληθυσμός είναι μια άβουλη μάζα, εγκλωβισμένη σε έναν αέναο κύκλο εργασίας- υπακοής- αναπαραγωγής- κατανάλωσης. Όταν κάποιος από το ανώνυμο πλήθος φτάνει στα όρια της αν(τ)οχής του, παρουσιάζεται η ευκαιρία της απόδρασης. Όμως, όπως τελικά αποκαλύπτεται , ακόμη και η φαινομενική δια-φυγή (FUGA) είναι μέρος της φυλακής.

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 11π.μ Αρχοντικό Καράσσου: Εργαστήριο animation για παιδιά από την ερευνητική ομάδα του Σπύρου Σιάκα – Αν. Καθηγητή Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής – τμήμα animation
Στη Λάρισα
Επίσης σήμερα Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 στη Λογοτεχνική Γωνία στις 5 μ.μ διοργανώνεται εργαστήριο animation για παιδιά από την ερευνητική ομάδα του Σπύρου Σιάκα – Αν. Καθηγητή Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής – τμήμα animation

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ