ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Αφίσα και Ενημερωτικό έντυπο Οδηγιών από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων 18 – 26 Νοεμβρίου- #EWWR 2023, τη μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή καμπάνια για την Ανακύκλωση, με 15 Σχολεία που
οργάνωσαν συνολικά 22 Δράσεις Ανακύκλωσης.

ΚΙΤΡΙΝΟΣ – ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ & ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΚΑΔΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας διοργάνωσε τη Δράση “Οι συσκευασίες βρίσκουν τον κάδο τους!” για τα σχολεία του Δήμου Λαρισαίων. Η Δράση διοργανώθηκε με αφορμή την δρομολόγηση τοποθέτησης από το Δήμο Λαρισαίων, των ειδικών χρωματιστών κάδων στον προαύλιο χώρο όλων των σχολείων για τη χωριστή συλλογή ανακυκλώσιμων συσκευασιών και συμμετείχαν σε αυτή 11 σχολεία της Δ. Ε. Λάρισας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων, ακολουθώντας τις οδηγίες για τη σωστή Ανακύκλωση συσκευασιών, συνέλεξαν κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας 18 – 26 Νοεμβρίου 2023 τα ανακυκλώσιμα που προέκυψαν από το τμήμα τους (χαρτί και απόβλητα συσκευασίας από το κολατσιό τους).

Κατανόησαν τα διαφορετικά ανακυκλώσιμα υλικά και εκπαιδεύτηκαν στο διαχωρισμό και στην ανακύκλωσή τους, τοποθετώντας τα υλικά απόβλητα συσκευασίας από χαρτί στον κίτρινο κάδο, τα υλικά από πλαστικό στον πορτοκαλί και τις μεταλλικές συσκευασίες στον κόκκινο κάδο του σχολείου τους.

Στο πλαίσιο της δράσης, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας δημιούργησε καμπάνια ενημέρωσης με παραγωγή ενημερωτικού υλικού για τα σχολεία του Δήμου Λαρισαίων – ΑΦΙΣΑ και ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ – για την πληρέστερη ενημέρωση εκπαιδευτικών, μαθητών-μαθητριών και γονέων, το οποίο προωθείται σε όλα τα σχολεία του Δήμου Λαρισαίων ταυτόχρονα με την τοποθέτηση των ειδικών κάδων.

Η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση των μαθητών και μαθητριών στην Ανακύκλωση στο σχολείο αποτελεί ένα σημαντικό στόχο για τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και τις σχολικές μονάδες. Οι μαθητές και μαθήτριες, διαμορφώνοντας κουλτούρα ανακύκλωσης μπορούν να συμβάλλουν ενεργά και να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές στο συνολικό στόχο Μείωσης-Επαναχρησιμοποίησης-Ανακύκλωσης των Αποβλήτων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ