ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Σήμερα, Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023, ο διευθυντής και καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Τυρνάβου, συμμετείχαν σε ένα διεθνές διαδικτυακό σεμινάριο που διοργάνωσε το Αμερικανικό Σχολείο της Γκντίνια στην Πολωνία (American Elementary school). Με το συγκεκριμένο σχολείο το 2ο Γυμνάσιο Τυρνάβου διατηρεί δεσμούς φιλίας από προηγούμενο πρόγραμμα Erasmus.

Η συνεδρία επικεντρώθηκε στην εφαρμογή παιδαγωγικών καινοτομιών και νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση. Είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε:

• Εκπαιδευτικά ρομπότ όπως το Photon, το Genibot, το Lego Boost και το Spike Education σε δράση.

• Αξιοποίηση στούντιο ήχου/βίντεο όπου οι μαθητές κινηματογράφησαν ένα κομμάτι, που αναφέρεται στο μέλλον του πλανήτη μας στο πλαίσιο της ατζέντας του 2030 και της βιώσιμης ανάπτυξης.

• Ενσωμάτωση εικονικής/επαυξημένης πραγματικότητας με χρήση γυαλιών VR σε μαθήματα ιστορίας και ανατομίας.

• Διερεύνηση του ρόλου της Τεχνητής Νοημοσύνης στην ενίσχυση της ανάλυσης της ποίησης και της λογοτεχνίας με τη δημιουργία εικονογραφήσεων για κείμενα (ποίηση του Γουίλιαμ Μπλέικ και Ελληνικοί μύθοι).

Μάθαμε επίσης πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να χρησιμεύσει ως βοήθημα του εκπαιδευτικού. Ήταν μια απίστευτη και άκρως κατατοπιστική διαδικτυακή συνάντηση(σεμινάριο). Οι καθηγητές προσπαθούν συνεχώς να προσεγγίσουν το μεταβαλλόμενο τοπίο, για να εξασφαλίσουν ότι οι μαθητές θα έχουν καλύτερες μαθησιακές εμπειρίες και θα παραμείνουν πιο αφοσιωμένοι.

Το 2ο Γυμνάσιο Τυρνάβου ευχαριστεί θερμά το American Elementary school of Gdynia για τη πρόσκληση να συμμετάσχει σε ένα τόσο ενδιαφέρον σεμινάριο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ