ΣΤ. ΤΣΙΚΡΙΤΣΗΣ: ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΕΥΑ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Δείτε τη δήλωση που έκανε ο νέος δήμαρχος Τυρνάβουθ

Ως νεα Δημοτική Αρχή δηλώνουμε την αντίθεση μας στα νέα σχέδια για παραπέρα ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση της διαχείρισης του νερού και συγχώνευση των ΔΕΥΑ, με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που παρουσιάστηκε στο Υπουργικό συμβούλιο και θα προωθηθεί προς ψήφιση το επόμενο διάστημα.

Οι νέες εξελίξεις δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, είναι η συνέχεια της εφαρμοζόμενης πολιτικής εμπορευματοποίησης του νερού, μέσα και από οδηγίες της ΕΕ που προωθούν την ιδιωτικοποίηση. Σε αυτό στόχευε και το νομοσχέδιο που ψηφιστηκε πριν λίγους μήνες , για την ένταξη του νερού στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας . Το νομοσχέδιο αυτό ενίσχυε το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο ιδιωτικοποίησής του, για την κοστολόγηση του νερού με προκαθορισμένα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, που οδηγούν μεταξύ άλλων και σε πανάκριβο νερό για τα λαϊκά στρώματα.
Αν υλοποίησει η κυβέρνηση το καταστροφικό σχέδιο της πλέον η ΔΕΥΑ θα λειτουργεί ξεκαθαρα κερδοσκοπικα. Στον Δήμο Τυρνάβου τα άρτια δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, άρδευσης, έγιναν με χρήματα των πολιτών από τα ανταποδοτικά τέλη και με τον υπερβάλλοντα ζήλο των υπαλλήλων της Δ.Ε.Υ.Α.Τ. Γιατί άραγε;Για να έρθουν αργότερα να τα πάρουν τζάμπα οι ιδιώτες και ο λαός να αναγκαστεί να πει το νερό,νεράκι;
Θεωρούμε απαράδεκτη και σε βάρος του Δήμου Τυρνάβου μια τέτοια απόφαση από την κυβέρνηση σχετικά με την συγχώνευση των ΔΕΥΑ.
Με αγώνες θα διεκδικήσουμε μαζι με τον λαό του Δήμου μας :
Να αποσυρθούν τώρα τα σχέδια για παραπέρα εμπορευματοποίηση του νερού με τις δρομολογημένες συγχωνεύσεις ΔΕΥΑ.
Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και είναι αδιανόητο να εντάσσεται στη λογική της κερδοφορίας . Αγωνιζόμαστε για την εξασφάλιση φθηνών, ποιοτικών και καθολικών υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ