ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΝΕΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Σε αγωνιστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια Λάρισας, η σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, με την συμμετοχή εκπροσώπων από δεκάδες αγροτικούς συλλόγους και Ομοσπονδίες, από όλη τη χώρα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν η κλιμάκωση και ο συντονισμός του αγώνα τους για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσης των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων. Συμμετείχαν εκπρόσωποι 11 Ομοσπονδιών και περίπου 50 Αγροτικών Συλλόγων.

Το άνοιγμα της σύσκεψης έκανε ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, τονίζοντας ότι «με τον αγώνα μας θα καταφέρουμε να μείνει η Θεσσαλία σαν αγροτική – κτηνοτροφική περιοχή. Με τον αγώνα μας θα μείνουμε στον τόπο μας».

Στη συνέχεια χαιρέτισε ο Γιάννης Κουκούτσης, αντιδήμαρχος Κιλελέρ και συνδικαλιστής αγρότης που σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «μόνο με αγώνες έχουμε καταφέρει ό,τι καταφέραμε. Διεκδικούμε άμεσα αντιπλημμυρικά έργα και μέτρα στήριξης του εισοδήματος μας».

Από το βήμα στην εισήγησή του ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, ανέδειξε την ανάγκη οργάνωσης πολύμορφων και πανελλαδικά συντονισμένων κινητοποιήσεων.

Στη συνέχεια πήραν το λόγο οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων και των ομοσπονδιών, για να ανταλλάξουν την πείρα τους για τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, για το πώς θα παρθούν συγκεκριμένα μέτρα για την οργάνωση και τον συντονισμό του αγώνα σε πανελλαδικό επίπεδο.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λάρισας και της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.

902.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ