ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ 2ο Δ.Σ. ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑμεΑ

Οι εκπαιδευτικοί φυσικής αγωγής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γιάννουλης, κ. Ασπασία Σαΐτη, κ. Ευστάθιος Μανούσιος, κ. Γεώργιος Αλεξίου κι κ. Θεόδωρος Γιανκάκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, προσκάλεσαν τον Λαρισαίο αθλητή του μήκους Παραολυμπιάδας, κ. Αναστάσιο Κουρδή. Τη σχολική εκδήλωση τίμησε, επίσης, με την παρουσία της, η Σύμβουλος Εκπαίδευσης, κ. Ελένη Δημητρίου.

Δόθηκε, έτσι, στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς η ευκαιρία κατανόησης σε θέματα αναπηρίας και ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία.

Όπως, χαρακτηριστική τόνισε ο κ. Κουρδής «Μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου μπορεί να αλλάξει η ζωή σου. Το να αποδεχτείς τα νέα δεδομένα και να αναλάβεις τις ευθύνες σου, σε φέρνει πιο κοντά στην βελτίωση, στην ανάπτυξη και στην επίτευξη των νέων στόχων σου».

Η 3η Δεκέμβρη είναι μια μέρα που υπενθυμίζει σε όλους μας την υποχρέωση διασφάλισης της ισότιμης πρόσβασης όλων των μαθητών στην εκπαίδευση, βασιζόμενοι στις αρχές της ενταξιακής εκπαίδευσης.

Άλλωστε, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Διευθυντής, κ. Γεώργιος Ραφτούλης, «Θα πρέπει να ξέρουμε όλοι μας ότι η διαφορετικότητα κεντάει ένα πλούσιο χαλί και πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι οι κόμποι του χαλιού έχουν ισότιμη αξία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ