ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη 13 Δεκέμβρη στο κέντρο της Λάρισας οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου διεκδικώντας:

1) Να σταματήσει η χρόνια καθυστέρηση της σίτισης των μαθητών

2) Αναγνώριση μουσικών σπουδών στο απολυτήριο λυκείου

3) Εξίσωση των μαθημάτων του σχολείου με τις τάξεις των ωδείων όπως και ανάλογα πτυχία

4) Έλλειψη καθηγητών μουσικών μαθημάτων: μουσικής τεχνολογίας, σαντούρι, τσέλο, λαούτο, παραδοσιακά κρουστά

5) Δωρεάν βιβλία μουσικής για Μουσικά σχολεία και όχι γενικής παιδείας

6) Καθορισμένη ύλη για τα μουσικά μαθήματα

7) Κατάργηση της τράπεζας θεμάτων στην Γ Λυκείου

8) Έκδοση καινούργιων Βιβλίων ιστορίας μουσικής, αρμονίας και σολφέζ με το ανανεωμένο μουσικό σύστημα.

Στηρίζοντας την κινητοποίηση των αυριανών μουσικών εργαζομένων, ο γραμματέας του Παραρτήματος Λάρισας του ΠΜΣ Αχιλλέας Σίμος συμμετείχε στην πορεία στο πλευρό του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του Μουσικού Σχολείου.

Όταν η πορεία πέρασε μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ), στήριξη στους μαθητές εξέφρασε και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Ακολούθησαν στάσεις σε Δημαρχείο και Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ τονίστηκε πως μόνο οι αγώνες μπορούν να επιβάλουν λύσεις και να φέρουν κατακτήσεις για κάθε είδους πρόβλημα.

Είναι χαρακτηριστικά τα συνθήματα των μαθητών: «Θέλουμε ύλη, θέλουμε βιβλία και όχι να πληρώνουμε συνέχεια στα ωδεία», «Δεν έχουμε καθηγητές δεν έχουμε βιβλία, αυτό είναι η δημόσια και δωρεάν παιδεία», «Η δωρεάν παιδεία δεν είναι ουτοπία θέλουμε καθηγητές στα μουσικά σχολεία», «Η μουσική παιδεία είναι πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια να είσαι μουσικός».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ