ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση του Σαββάτου

Η Διοίκηση της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ και Συγχωνευθέντων Ταμείων Ν. Λάρισας καλεί όλους τους Συνταξιούχους να πάρουν μαζικά μέρος στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο για τους πλημμυροπαθείς το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023, στις 12 το μεσημέρι, στην Κεντρική πλατεία Λάρισας, όπως αποφάσισαν όλοι οι φορείς της Θεσσαλίας μαζί με τις επιτροπές πληγέντων που συμμετείχαμε στην σύσκεψη την Κυριακή 26 Νοέμβρη 2023.

Έχουν περάσει τρεις μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή μας και μέχρι σήμερα τα μέτρα στήριξης από την πλευρά της κυβέρνησης, της περιφέρειας και Δήμων είναι πολύ λίγα, σε σχέση με τα τεράστια προβλήματα. Επιπλέον ένα μεγάλο μέρος των πληγέντων δεν έχει πάρει ούτε κι αυτή την πρώτη πενιχρή αρωγή (κατά μέσο όρο 3.653 ευρώ μέχρι πρόσφατα) ενώ αποκλείονται από κάθε στήριξη περιπτώσεις όπως τα πλημμυρισμένα υπόγεια.

Η πείρα μας δείχνει ότι ακόμα και όποιες δεσμεύσεις έχουμε πάρει τις πήραμε με τις μαζικές κινητοποιήσεις, τις διεκδικήσεις και την πίεση που ασκούμε στο δρόμο. Και δεν μπορεί να γίνει αλλιώς αφού δεν είμαστε στις προτεραιότητες τους, δεν είναι στις προτεραιότητες ούτε η αποκατάσταση, ούτε η προστασία των ζωών μας, της περιουσίας μας. Προτεραιότητες έχουν τα διάφορα επιχειρηματικά σχέδια για νέα κέρδη στις πλάτες μας.

Είναι ώρα να δυναμώσουμε τον αγώνα για να μείνουμε στον τόπο μας, μέσα από τα σωματεία, από τις επιτροπές πλημμυροπαθών στις γειτονιές, τους αγροτικού συλλόγους στα χωριά μέσα από τους φορείς του κινήματος. Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει η προσπάθεια διεκδίκησης και συντονισμού.

Τώρα είναι η ώρα να ανεβάσουμε την απαίτηση μας, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και με τον κοινό αγώνα μας να τους αναγκάσουμε να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα μας.

Πρόκειται για αγώνα επιβίωσης. Αγώνα για όλο τον λαό της περιοχής, γιατί κανείς μας δεν μπορεί να ζει σε μια αβεβαιότητα, ανασφάλεια περιμένοντας πότε θα γίνει το νέο έγκλημα και να προσεύχεται να μην είναι ο «τυχερός»! Δεν αποδεχόμαστε να ζούμε με μια λογική «πάμε κι όπου βγει»!

Το Σάββατο 16 Δεκέμβρη να βουλιάξει η Κεντρική Πλατεία της Λάρισας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ