ΑΝ ΟΙ ΤΟΙΧΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΑΣ ΜΙΛΑΓΑΝ…

Ο Μ. Χαρακόπουλος σε μαθητές Γυμνασίου Τσαριτσάνης

«Η επίσκεψή σας στη Βουλή συμπίπτει με την συζήτηση του προϋπολογισμού του κράτους, που είναι η κορυφαία ετήσια κοινοβουλευτική διαδικασία και η υπερψήφισή του επέχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς την εκάστοτε κυβέρνηση. Αν ο προϋπολογισμός δεν υπερψηφιστεί, ουσιαστικά η κυβέρνηση που τον εισηγείται έχει απωλέσει την “δεδηλωμένη” και πρέπει να προχωρήσει σε διάλυση της βουλής και σε προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, σε πρόωρες εκλογές».

Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, καλωσορίζοντας τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου Τσαριτσάνης με τους συνοδούς καθηγητές τους στη Βουλή των Ελλήνων.

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισήμανε στα παιδιά ότι «προέρχεστε από μια ιστορική κοινότητα που ανέδειξε μεγάλους διδασκάλους του γένους, όπως ο Κωνσταντίνος Οικονόμου ο εξ Οικονόμων. Θυμούμαι ότι μια από τις σημαντικές αγορεύσεις μου σε αυτό το κοινοβούλιο ήταν όταν επί προεδρίας του συγχωριανού σας Νίκου Τσιμπόλη διεκδικούσαμε την αναγνώριση της Τσαριτσάνης ως αυτόνομης κοινότητας».

Ημέρες δόξης αλλά και… (ν)τροπολογίες

Ο έμπειρος κοινοβουλευτικός απευθυνόμενος στους μαθητές και τις μαθήτριες υπογράμμισε ότι «βρίσκεστε σε έναν χώρο που είναι ταυτισμένος με τη νεότερη ελληνική ιστορία από την ημέρα που στέγασε αρχικά το παλάτι του πρώτου βασιλέα της Ελλάδας, του Όθωνα, μέχρι σήμερα που λειτουργεί ως κοινοβούλιο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Έζησε ημέρες δόξης και θριάμβου, αλλά και εθνικούς διχασμούς και καταστροφές. Αν οι τοίχοι αυτοί μας μίλαγαν για όσα έχουν δει, θα μας έλεγαν για μεγάλες στιγμές της κοινοβουλευτικής μας ιστορίας, για μεταρρυθμίσεις και εθνικές επιτυχίες που μας κάνουν περήφανους, αλλά και για ατυχείς στιγμές στη μακρά αυτή διαδρομή, για έκτροπα και για μεταμεσονύκτιες ρουσφετολογικές τροπολογίες, που εύστοχα έχουν χαρακτηριστεί (ν)τροπολογίες.

Ευτύχησε αυτό το κοινοβούλιο να επικυρώσει την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για την οποία έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε όση κριτική θέλουμε, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή η Ευρώπη για όλο τον υπόλοιπο κόσμο είναι η “γη της επαγγελίας” και υπάρχουν άνθρωποι που ρισκάρουν ακόμη και τη ζωή τους για να έρθουν να ζήσουν σε αυτή».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ευχήθηκε στα παιδιά «καλή πρόοδο και Καλά Χριστούγεννα με υγεία και ειρήνη».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ