ΟΜΟΦΩΝΟ «ΟΧΙ» ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ

Εγκρίθηκε το ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, στη συνεδρίαση της 11ης Δεκεμβρίου 2023, η πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, για στήριξη στο κείμενο υπογραφών της Ομοσπονδίας Συλλόγων Οικογένειας ΚΕΘΕΑ
Το ψήφισμα που εγκρίθηκε είναι το κάτωθι:

«Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούμε τις εξελίξεις, από την 1η Νοεμβρίου 2023, για το νέο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση και ιδιαίτερα για την ίδρυση του Ε.Ο.Π.Α.Ε. (Εθνικού Οργανισμού Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων).
Με αυτό το σχέδιο νόμου, πλήττεται ολόκληρο το πεδίο της απεξάρτησης στη χώρα μας. Η διοικητική και λογιστική συνένωση όλων των εγκεκριμένων οργανισμών και δημόσιων προγραμμάτων σε έναν οργανισμό, μόνο δυσλειτουργίες και χρόνια προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει.

Όλοι οι οργανισμοί και όλα τα δημόσια προγράμματα που ασχολούνται με την απεξάρτηση, κινδυνεύουν μετά από δεκαετίες κοινωνικής προσφοράς, με αφανισμό της ταυτότητας, της ιστορίας τους και των θεραπευτικών μεθόδων τους! Οι υπάρχοντες οργανισμοί και προγράμματα, ήδη διασυνδέονται μεταξύ τους, σύμφωνα με τις τρέχουσες θεραπευτικές ανάγκες, ενώ ελέγχονται και εποπτεύονται διαρκώς από το Υπουργείο Υγείας, στο ισχύον νομικό πλαίσιο.

Η Απεξάρτηση στη χώρα μας χρειάζεται ΕΝΙΣΧΥΣΗ και ΟΧΙ ΔΙΑΛΥΣΗ:

  • – Ενίσχυση των στεγνών θεραπευτικών προγραμμάτων με μόνιμο προσωπικό, για να μπορεί να υπάρχει «θεραπευτικό συνεχές».
  • – Ενίσχυση των δομών με νέους χώρους και υλικοτεχνική υποδομή.
  • – Εκστρατεία ενημέρωσης σε όλη την κοινωνία για τη μάστιγα των ναρκωτικών από εξειδικευμένο προσωπικό και συμμετοχή των Συλλόγων Οικογένειας.

Τα ναρκωτικά και οι εξαρτήσεις γενικότερα διεισδύουν όλο και περισσότερο στην κοινωνία, σε ολοένα και μικρότερες ηλικίες, μέσα στα σχολεία!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΦΟΡΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αιτιολόγηση
Κινδυνεύουν όλα τα Δωρεάν Προγράμματα Απεξάρτησης, τώρα που η κοινωνία τα έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ!»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ