ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αγρότες από τις πληγείσες και πλημμυρόπληκτες περιοχές της Λάρισας και των Δήμων Κιλελέρ, Αγιάς και Ρήγα Φεραίου βρισκόμαστε συγκεντρωμένοι με τα τρακτέρ μας έχοντας στήσει μπλόκο στον Κόμβο Πλατυκάμπου.

Έχουμε υποστεί καταστροφική ζημιά από τις πλημμύρες που έπληξαν την Θεσσαλία, όχι μόνο στην παραγωγή αλλά και στον εξοπλισμό και το βασικό πρόβλημα παραμένει ότι τα χωράφια μας είναι κάτω από το νερό χωρίς να γνωρίζουμε πότε και πως θα αποστραγγιστεί το νερό στα 180.000 πλημμυρισμένα στρέμματα, και πόσα χρόνια θα χρειαστούν τα χωράφια να γίνουν ξανά παραγωγικά.

Αγωνιζόμαστε κυριολεκτικά για την επιβίωση μας, για να παραμείνουμε στα χωριά μας και να καλλιεργούμε τα χωράφια μας, να μην ερημώσουν τα χωριά και εμείς με τις οικογένειες μας γίνουμε άνεργοι. Μια τέτοια εξέλιξη θα επιφέρει τραγικά αποτελέσματα στην κοινωνική ζωή του Νομού Λάρισας.

Το αγροτικό εισόδημα και η παραγωγή σε μεγάλο βαθμό καθορίζει όλη την κοινωνική και οικονομική ζωή της Λάρισας και κατ επέκταση της Θεσσαλίας. Οι μεταποιητικές βιομηχανίες με χιλιάδες εργαζόμενους που δουλεύουν χάρη στην παραγωγή μας, τα μαγαζιά γεωργικών εφοδίων, τα εμπορικά καταστήματα και τα μαγαζιά εστίασης κ.α.

Οι αγρότες του Μπλόκου Πλατυκάμπου απευθύνουμε κάλεσμα στην Περιφερειακή και Δημοτικές Αρχές, και σε όλους τους φορείς του Νομού, τις άλλες επιτροπές πλημμυρόπληκτων που υπάρχουν, τις Ομοσπονδίες και Αγροτικούς Συλλόγους όλης της Θεσσαλίας, εργατικά σωματεία, αυτοαπασχολούμενους, επιστήμονες να συμμετέχουν την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι στην εκδήλωση αλληλεγγύης που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Μπλόκου Πλατυκάμπου, παλιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου.

Θέλουμε να εκφραστεί η συμπαράσταση όλων των φορέων στα αιτήματα επιβίωσης που έχουμε και στον δίκιο και αξιοπρεπή αγώνα μας και να είναι μαζί μας ώστε η Κυβέρνηση να δώσει άμεσο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης ουσιαστικών και δίκαιων λύσεων.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες μας για επικοινωνία, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχει μπει στον κόπο ούτε καν τηλεφωνικά να μιλήσει μαζί μας για να ξέρουμε αν θα γίνει ή όχι η συνάντηση με το κυβερνητικό κλιμάκιο.

Παραμένουμε ανυποχώρητα στον κόμβο και εντείνουμε τον αγώνα μας, κλιμακώνοντας με συμβολικό κλείσιμο της ΠΑΘΕ στο ύψος του Πλατυκάμπου την Κυριακή 1 το μεσημέρι.

Απευθύνουμε ιδιαίτερο κάλεσμα συμμετοχής και συμπαράστασης στους συγχωριανούς μας και συναδέλφους μας αγρότες από όλη την Θεσσαλία, είναι κοινός ο αγώνας μας και όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ