ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΛΜΕ ΚΑΙ Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

✓ Δεν θα μας υποτάξουν! Βαδίζουμε τον δρόμο του αγώνα
✓ Υπερασπίζουμε το δημόσιο σχολείο, δικαιώματα, αρχές και αξίες!
✓ Όχι στην φτώχεια – Αυξήσεις τώρα στους μισθούς!
✓ Όχι στην υποταγή της ΟΛΜΕ στα σχέδια της κυβέρνησης
✓ Με τις ΕΛΜΕ! με όπλο την απεργία-αποχή, συντονισμός ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ με πολύμορφους αγώνες διαρκείας!
✓Άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων! Καμιά αξιολόγηση!
✓Ενάντια στον αυταρχισμό, την αστυνομοκρατία, τον εκφασισμό.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΔΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΣΑΡΕΛΕΣ
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Οι εκλογές για Δ.Σ. της ΕΛΜΕ γίνονται σε μια κρίσιμη περίοδο που κύριο χαρακτηριστικό της είναι τα επελαύνοντα μέτρα φτωχοποίησης που προωθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ., πλάι στις μνημονιακές απώλειες, ενώ η αντιπολίτευση είναι ανύπαρκτη και συναινεί!
Η αντιεκπαιδευτική πολιτική εντείνεται με βασικό εργαλείο την αξιολόγηση. Στόχο έχουν την ιδιωτικοποίηση, εμπορευματοποίηση και κατηγοριοποίηση των σχολείων, την πειθάρχηση και την υποταγή των εκπαιδευτικών, την άρση της μονιμότητας, τη σύνδεση της αξιολόγησης με το μισθό, την αφαίρεση κάθε στοιχείου δημοκρατικής λειτουργίας του συλλόγου διδασκόντων, τη μετατροπή των εκπαιδευτικών σε ιμάντες ταξινόμησης των μαθητών ανάλογα με την κοινωνική σύνθεση των οικογενειών τους. Τη μετάλλαξη του σχολείου υπηρετούν και τα νέα μέτρα που προαναγγείλανε. Μάνατζερ διευθυντές σε νέες δομές στην τεχνική εκπαίδευση, πρόσδεση στις επιχειρήσεις και ειδικότητες που θα ρυθμίζονται από την αγορά και θα προσπαθούν να διασφαλίσουν τη λειτουργία τους. Με νέα έκθεση του γνωστού ΟΟΣΑ, ετοιμάζονται να συνδέσουν την αξιολόγηση με την απόδοση των μαθητών.
Σε αυτό το τοπίο βαραίνει η άθλια αντιμετώπιση των αναπληρωτών και η αδικία στις υπηρεσιακές μεταβολές, το τριγύρισμα σε πολλά σχολεία, οι υπερωρίες, οι αυθαιρεσίες…
Αυτό το σχολείο θέλει να σιγουρέψει η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗ-ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ που έχει αποδειχτεί περίτρανα ότι δεν φέρνει κανένα θετικό στοιχείο, αλλά ίσα-ίσα είναι συνώνυμη της χειραγώγησης, της γραφειοκρατικής εξουθένωσης και της άρσης της μονιμότητας μακροπρόθεσμα.
Τα βάουτσερ και η «ελεύθερη» επιλογή σχολείου στην ουσία στοχεύουν στο κλείσιμο χιλιάδων σχολικών μονάδων και μείωση της κρατικής δαπάνης για την παιδεία και την πριμοδότηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Αυτοί που μοιράζουν στους καναλάρχες και στους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες εκατομμύρια ευρώ, για το δημόσιο σχολείο επιφυλάσσουν οικονομικό μαρασμό και λουκέτα.
Οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις περί «μη τιμωρητικής αξιολόγησης» αποδεικνύονται φούμαρα! Εκεί αποβλέπει η θέσπιση μεντόρων-συντονιστών για τη διάσπαση του συλλόγου διδασκόντων και την εμπέδωση του καθεστώτος της αξιολόγησης.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Στο τοπίο όπου διεξάγονται οι εκλογές της ΕΛΜΕ μας, τα διλήμματα είναι αμείλικτα:
Ή θα σηκώνουμε διαρκώς νέα βάρη ή θα ξεσηκωθούμε!
Ή θα διεκδικήσουμε γενναίες αυξήσεις για να ζούμε με αξιοπρέπεια ή οι αυξήσεις-κοροϊδία των 40 ευρώ από 1/1/2024 θα γίνονται αέρας κοπανιστός από την ακρίβεια.
Ή θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας και το δημόσιο σχολείο ή η κυβέρνηση θα επιβάλλει την αξιολόγηση και ένα σχολείο-εξεταστική αρένα, με συναδέλφους ανταγωνιστές, διευθυντές managers και προϊσταμένους φόβητρο.
Ή θα συνεχίσουμε να έχουμε σωματεία ως ασπίδες προστασίας μας ή η κυβέρνηση θα τα μετατρέψει σε παραμάγαζά της, για να εφαρμόζει ανενόχλητη την αντιλαϊκή της πολιτική.
Στο σωματείο οι παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ ) σε πλήρη σύμπνοια φροντίζουν να μην υπάρξει καμιά σοβαρή αντίσταση στην κυβερνητική πολιτική. Η ακρίβεια και η φτώχεια μαζί με τα κυβερνητικά εγκλήματα των Τεμπών και των πλημμυρών αποτελούν τις μεγάλες «επιτυχίες» της ΝΔ πλάι στις μικρότερες όπως αυτές των χιλιάδων κενών στα σχολεία και της εργασιακής ζούγκλας και εκβιασμών που ζουν χιλιάδες συνάδελφοι μας, αναπληρωτές αλλά και μόνιμοι. Το ποσοστό των εκπαιδευτικών που τρέχουν από σχολείο σε σχολείο έχει εκτοξευθεί και οι αιρετοί της ΔΑΚΕ κάνουν τους τυφλούς… βλέπεις είναι πολιτική της κυβέρνησης τους!
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Εάν δεν κινητοποιηθούμε μαζικά και μακριά από τις κομματικές αυταπάτες κινδυνεύουμε να βρεθούμε σε συνθήκες σαν αυτές που ζήσαμε με την διαθεσιμότητα την εποχή των μνημονίων. Ήδη στην τεχνική εκπαίδευση ξεκίνησε το σχέδιο με τα campus και τις ενοποιήσεις, όπου θα ξανατεθεί προφανώς το θέμα των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών. Όλοι γνωρίζουμε άλλωστε ότι διακαής πόθος του πρωθυπουργού είναι η κατάργηση της μονιμότητας. Ας μην περιμένουμε να το βάλει στο τραπέζι , ας αναποδογυρίσουμε το τραπέζι άμεσα με αγώνες.
Σήμερα περισσότερο από ποτέ, η μόνη ρεαλιστική διέξοδος, η ελπίδα και η προοπτική για τον λαό και τους εργαζόμενους βρίσκονται στους αγώνες του.
Καλούμε κάθε συνάδελφο –ισσα πριν καταλήξει στο αν και ποιόν θα ψηφίσει να μετρήσει πόσες προδοσίες έχει δεχτεί ο κλάδος από τις κομματικές και κυβερνητικές παρατάξεις όλα αυτά τα χρόνια και με ειλικρίνεια να αποφασίσει αν δέχεται το σωματείο να είναι :
Παράρτημα της εκάστοτε κυβέρνησης με συνδικαλιστές και βουλευτές να χαριεντίζονται με κάθε ευκαιρία σε κοπές πίτας , όπου εξυμνούν το κυβερνητικό έργο!
Αρένα εσωκομματικών διενέξεων όπως αυτές που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια με την ΔΑΚΕ αλλά και παλιότερα με τα ΣΥΝΕΚ!
Διοικητικό συμβούλιο άλαλων συνδικαλιστών που λάμπουν δια της απουσίας τους από κάθε κινητοποίηση και απεργούν μόνο αν το επιτρέπει το κόμμα τους.
Ή προτιμά ένα σωματείο με αγωνιστικό προσανατολισμό και συνδικαλιστές μπροστάρηδες στις κινητοποιήσεις -πέρα από τις κομματικές επιταγές- με σημαία τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών.
Η ΔΑΚΕ εκπροσωπεί το υπουργείο και τη διοίκηση. Στελέχη της είναι απλωμένα στα ΠΥΣΔΕ και στα όργανα επιλογής στελεχών και πιέζουν για την εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Τα ΣΥΝΕΚ παρά τα μεγάλα αντιπολιτευτικά λόγια βρίσκονται τόσο στην ΟΛΜΕ όσο και στην τοπική ΕΛΜΕ σε σταθερή συμπόρευση με τη ΔΑΚΕ, αλλάζοντας μάλιστα στάση για πολλά, από τις ηλεκτρονικές εκλογές μέχρι την αξιολόγηση. Ταυτόχρονα, δεν αρκεί να διαπιστώνουμε τα προβλήματα όπως κάνει η ΑΣΕ/ΠΑΜΕ και να μένουμε στην απλή διαμαρτυρία, με απαξίωση του αναγκαίου συντονισμού των ΕΛΜΕ χωρίς αγωνιστικό σχεδιασμό για τη διέξοδο που συνιστούν τα αιτήματά μας και να παραπέμπονται στην εκλογική ενίσχυση σε συνδικαλιστικό ή κομματικό επίπεδο.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ είναι ανεξάρτητο σχήμα και δεν καθοδηγείται από κανένα πολιτικό φορέα. Στις γραμμές της συμμετέχουν εκπαιδευτικοί απ’ όλο το φάσμα της αριστεράς και ανένταχτοι αγωνιστές. Επίμονα υπερασπιζόμαστε την αυτοτέλεια των σωματείων και των αγώνων μας από το κράτος.
Οι Παρεμβάσεις είναι γέννημα και θρέμμα της βάσης του κλάδου και των μεγάλων αγώνων (1988, 1997, 2013). Πιστεύουμε στην κοινή δράση των αγωνιστικών δυνάμεων και στην αγωνιστική ενότητα του κλάδου και αυτό επιβεβαιώνει η συμμετοχή πολλών ανένταχτων αγωνιστών στις Παρεμβάσεις.
Ως ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ την χρονιά που πέρασε συμβάλαμε με όλες μας τις δυνάμεις σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα:
Ενημερώνοντας τους συλλόγους διδασκόντων στα σχολεία, στηρίζοντας και ενισχύοντας τους συναδέλφους ενάντια στη μεγάλη μάχη κατά της αξιολόγησης
Σταθήκαμε δυναμικά και με αξιοπρέπεια, απέναντι σε απειλές και εκφοβισμούς. Υπερασπιστήκαμε τις αποφάσεις του σωματείου συμμετέχοντας σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στα σχολεία που γινόταν αξιολογήσεις, όπου μας ήταν γνωστό, κόντρα στην ηττοπάθεια και την υποταγή. Απαιτήσαμε την έγκαιρη κάλυψη όλων των κενών, και διεκδικήσαμε τη διαφάνεια και δημοσιοποίηση τους. Συμμετείχαμε σε όλες τις κινητοποιήσεις και απεργίες για την υπεράσπιση ΟΛΩΝ των δημόσιων, κοινωνικών αγαθών, (υγεία, παιδεία, συγκοινωνίες κλπ), για το έγκλημα των Τεμπών και των πλημυρών στην Θεσσαλία.
Δεν διεκδικούμε το αλάθητο, αλλά και δεν συναινούμε στην απραξία, στην παραίτηση ή στην τάχα αυτόματη καλυτέρευση των όρων διαβίωσης και εργασίας με τις εκλογές. Παλεύουμε για αγώνες που δεν θα είναι χαμηλής πτήσης στα όρια των απογευματινών συλλαλητηρίων διαμαρτυρίας με τα μάτια στραμμένα στις κάθε λογής εκλογικές κάλπες, αλλά θα κλιμακώνουν την πάλη, με πανεργατικά χαρακτηριστικά δημιουργώντας όρους νίκης. Γνωρίζουμε ότι μόνο με τον αγώνα και την διεκδίκηση μπορούμε να στήσουμε οδοφράγματα στην άγρια επίθεση του νεοφιλελευθερισμού, να αλλάξουμε τις πολιτικές που εφαρμόζονται.

Δεν θα μας υποτάξουν! Τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτώνται.
Στις 20 Δεκέμβρη ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ –ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ
Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών& συνεργαζόμενοι

Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών & συνεργαζόμενοι για σωματείο που ενώνει, παλεύει, νικάει!
ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 8ο ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Μ.ΕΥΥΔΡΙΟΥ
ΔΙΒΡΑΜΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΤ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
ΘΕΟΧΑΡΗ ΙΩΑΝΝΑ ΕΠΑΛ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
ΙΑΣΩΝΙΔΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ ΕΠΑΛ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΠΑΛ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
ΚΑΚΑΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΙΚΗ) ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΤ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΒΑΣΩ 7ο ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΚΑΡΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 7ο ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΚΑΤΣΑΝΤΑΜΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΕΔΑΣΥ
ΚΟΝΤΕΛΕΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 7ο ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΤ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ
ΚΥΡΑΝΟΥΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 14ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΛΑΠΠΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΛΙΑΠΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ 7ο ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΜΗΤΣΑΝΑ ΒΑΣΩ 7ο ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 1ο ΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΜΠΙΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ 1ο ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΝΤΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ
ΝΤΡΙΓΚΟΓΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 2ο ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 5ο ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΡΕΜΠΑΠΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ 6ο ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΣΤΟΓΙΑΝΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΕΛ ΓΟΝΝΩΝ
ΤΑΖΕ ΒΑΣΩ 4ο ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΤΣΙΜΠΟΛΗ ΚΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΟΥ
ΦΛΩΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ 10ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΧΑΡΧΑΡΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 11ο ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΨΑΡΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΕΠΑΛ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

 

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ