ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΣΕ ΡΟΛΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ, ΩΣ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΟΥ Ο.Η.Ε. ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Με ιδιαίτερη χαρά και αμείωτο ενδιαφέρον οι μαθητές του ΓΕΛ Αμπελώνα έλαβαν μέρος στην 8η Πανελλήνια μαθητική προσομοίωση των Επιτροπών του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του ανθρώπου, με αφορμή και την 75η επέτειο από την υπογραφή της σχετικής Σύμβασης.

Οι μαθητές εκπροσώπησαν διαφορετικές χώρες της Ε.Ε., παρουσίασαν τα κείμενα θέσης, έλαβαν βεβαιώσεις συμμετοχής από την Ακαδημαϊκά Υπεύθυνη του Συνεδρίου, κ. Παρούλα Νάσκου – Περρακη, καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου, και είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν τις εισηγήσεις εκπροσώπων μελών του Ευρωκοινοβουλίου, του Γενικού Προξένου της Κύπρου, του κοσμήτορα της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, του εκπρόσωπου τύπου της Ελλάδας στο Κέντρο Πληροφόρησης ΟΗΕ (UNRIC), Αντιπροέδρων των Επιτροπών στην Ευρώπη και άλλων εκπροσώπων φορέων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Συγχαίρουμε τους μαθητές μας για τη συμμετοχή τους και ευχόμαστε και στο μέλλον να έχουν τον ρόλο του ενεργού πολίτη και να αποτελέσουν υπερασπιστές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ελληνικής δικαιοσύνης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ